Dacă în vara lui 2018, la „Vega” se antrenau „proscrișii” de la FC Petrolul Jean Prunescu și Cosmin Lambru, în cea a lui 2022 o fac numai străini! Unul dintre aceștia „scapă” însă în curând!

Dragos Trestioreanu -

Dacă în vara lui 2018, la „Vega” se antrenau „proscrișii” de la FC Petrolul Jean Prunescu și Cosmin Lambru, în cea a lui 2022 o fac numai străini! Unul dintre aceștia „scapă” însă în curând!

În vara lui 2018, atunci când fusese instalat la FC Petrolul Ploiești, ca antrenor principal, Leo Grozavu, înaintea plecării într-un cantonament în străinătate, fundașul central Jean Prunescu a fost anunțat că nu va mai fi nevoie de serviciile lui și nu va face parte astfel din lotul deplasat. Drept urmare, Prunescu a fost trimis să se antreneze cu o echipă de juniori a clubului, antrenată de Gheorghe Liliac, pe terenul de la Rafinăria Vega. Acolo unde a și rămas până în iarna lui 2019, refuzând să renunțe la contractul aflat în derulare. A plecat împrumutat la Dacia Unirea Brăila, în iarnă, a revenit după câteva luni, iar apoi, a acceptat transferul la Minaur Baia Mare. În același timp cu Prunescu, la „Vega”a mai ajuns și coechipierul său Cosmin Lambru, cel care, la rândul său, a refuzat întreruperea anagajamentului. Însă, după destul de scurtă vreme, a cerut să revină la CS Blejoi.

Ei bine, acum, în vara lui 2022, tot la „Vega”, se antrenează trei străini, dintre care unul, din iarna trecută, ex-internaționalul albanez Armando Vajushi (foto sus, al doilea de la stânga), iar alți doi, Vedran Vrhovac (foto sus, al doilea de la dreapta) și Senad Jarovic (foto sus, primul de la dreapta), după ce li s-a propus și lor, la reluarea pregătirilor, rezilierea contractelor. Așa cum i se solicitase, se știe deja, lui Vajushi, în ianuarie a.c., și refuzase. Dacă bosniacul fusese adus în pauza competițională de iarnă, germanul de origine bosniacă ajunsese la echipă după debutul sezonului regular trecut. Jarovic avea o situație specială, pe care am știut-o de la bun început, dar am evitat-o ca să nu-l întristez și mai mult. Mama lui, Dijana Jarovic, suferea de un cancer în fază terminală, motiv pentru care fiul ei ezitase mult dacă să accepte sau nu oferta Petrolului.

Până la urmă a făcut-o, sacrificându-se, dar la revenirea acasă, în vacanță, și-a mai prins mama în viață numai până în ajunul Crăciunului! În aproape toată perioada de toamnă, Senad jucase non-stop pentru a acoperi lipsa lui Sory Diarra, care avea una dintre bine cunoscutele sale probleme musculare. Forțat, Jarovic a avut și el, apoi, același gen de probleme, dar la revenire nu a mai fost imediat la fel de eficient ca atunci când a câștigat unele meciuri, prin golurile sale de efect. Revenit pe teren, Diarra i-a luat fața definitiv neamțului, ca a mai prins puține minute în acest an. A venit la reluarea pregătirilopr, a fost prezent pe terenul de la arena Ilie Oană, la startul acestora, însă apoi a fost anunțat că nu mai este nevoie de el, ca și de Vedran Vrhovac, care nu prinsese oficial decât începutul anului, vezi partida de la Timișoara, cu Poli, întreruptă definitiv din cauza unei a doua pene de curent la instalația de nocturnă, și – ulterior – ultimul meci al play-off-ului. Pe terenul de la Vega, Armando Vajushi, Senad Jarovic și Armando Vajushi s-au antrenat zilnic, ca adevărați profesioniști ce sunt, cu antrenorul din academia de juniori a clubului, polivalentul Cristian Iordache (foto sus, primul de la dreapta), cel care are acum în pregătire și o grupă de fete „U 15”.

În ceea ce-l privește pe albanez – de ale cărui servicii s-a dispensat în iarnă antrenorul principal Nae Constantin, care s-ar părea că nu este nici vreun simpatizant al lui Jarovic -, el nu a acceptat condițiile rezilierii și s-a antrenat la „Vega” încă de-atunci. Dar urmează ca imediat după 30 iunie să părăsească România, terminându-i-se contractul. De urmărit însă ce vor face ceilalți doi străini, care – după aceeași dată – vor mai avea în derulare încă un sezon. Îmi amintesc că Armando spusese, la un moment dat, că nu o va părăsi pe Petrolul până nu promovează. Așa se și întâmplă, dar fără susținerea lui în acest an! Despre Senad, numai atât: nicio faptă bună nu rămâne… nepedepsită, pe la noi! Drum bun, Armando Vajushi! Spor la treabă, Senad Jarovic – de care nu mai e nevoie acum, chiar dacă Diarra este tot în Mali și în prezent, nedând semne de revenire la Ploiești – și Vedran Vrhovic, la antrenamentele de la „Vega”!

Foto: Facebook și Instagram