Prostituatele din Ploieşti sunt insistente: Poliţia le saltă şi le amendează, ele se întorc înapoi la… job

Redactia -

Aproape în fiecare săptămână prostituatele care îşi fac veacul pe străzile din Ploieşti, în special în cartierul Albert, sunt săltate şi amendate de poliţişti. Dovadă stau şi raportările pe care autorităţile le fac către presă, în care numărul fetiţelor săltate şi amendate rămâne constant. Desigur, ele nu dau doi bani pe amenda aplicată şi nici nu le trece prin cap să le achite vreodată. Un fel de… Cooperativa munca în zadar.

 

În ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule. În urma celor 7 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

– sancţiuni aplicate la cerşetorie = 37

– sancţiuni la căruţaşi = 2

– sancţiuni la prostituţie = 8

– sancţíuni comercianţí ambulanţí = 30

– total sancţiuni aplicate = 151, în valoare de 14862 lei.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi executat 4 acţiuni pentru combaterea neregulilor din domeniul circulaţiei rutiere, după cum urmează:

– în zona centrală a municipiului Ploieşti, pe străzile C.D.Gherea, Gh. Lazăr (Tribunal) şi Vasile Milea, s-a acţionat pentru combaterea opririlor şi staţionărilor neregulamentare, ocazie cu care s-au aplicat 33 sancţiuni contravenţionale;

– în zona Cartierului Mihai Bravu şi Cartierul Dorobanţul, s-a acţionat pentru combaterea neregulilor comise de către conducătorii de atelaje hipo, moto/motociclete/mopede,biciclete, auto înmatriculate în alte state, transport marfă şi persoane, ocazie cu care s-au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale din care: 16 sancţiuni pentru transport marfă şi persoane şi 2 sancţiuni contravenţionale conducătorilor de moto/motociclete/mopede, biciclete;

– pentru combaterea curselor ilegale, în intervalul orar 22.00-06.00, lucrătorii de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier, au organizat două acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, în zona Sala Sporturilor, B-dul Republicii-Cartier Albert, B-dul Bucureşti şi B-dul Petrolului, ocazie cu nu au fost constatate nereguli pe această linie.

Cu privire la activitaţile care s-au desfăşurat pe linia vehiculelor cu tracţiune animală cu impact negativ asupra securităţii rutiere, prin obstrucţionarea traficului auto şi crearea stărilor de pericol în producerea unor accidente de circulaţie cu consecinţe grave, vă comunicăm faptul că în această perioadă lucrătorii Biroului Rutier au depistat conducând atelaje hipo pe numiţii Sdrelea Ion pe str. Ştrandului şi Barbu Vasile pe str. Apelor, aceştia fiind sancţionaţi conform Legii 195/2002, cu amendă în valoare de 1890 lei.