Protejați interiorul mașinii folosind covorașe auto de calitate! Care sunt cele mai durabile covorașe pentru autovehicule?

Daniel Dimache -

Protejați interiorul mașinii folosind covorașe auto de calitate! Care sunt cele mai durabile covorașe pentru autovehicule?

Deja se știe că vremea nefavorabilă poate avea un impact negativ și asupra interiorului mașinii. Prin utilizarea covorașelor auto se pot preveni multe daune asupra mochetei din interior. Acestea sunt ușor de curățat și în plus protejează interiorul autovehiculului de umezeală, murdărie, etc. Un covoraș universal are și suport anti-alunecare, ceea ce este foarte necesar în timpul condusului.

Cele mai bune covorașe auto au suport antiderapant, sunt robuste și au o anumită greutate pentru a fi stabile pe podeaua autovehiculului. Acum puteți găsi covorașe auto în magazine online de specialitate care au diferite modele pentru astfel de produse: covorașe auto din mochetă, covorașe auto din cauciuc dedicate pe tip de mașină, covorașe fără miros, covorașe mochetă neagră sau maro, covorașe cauciuc. Această modalitate de a cumpăra online este simplă și avantajoasă. Toate produsele sunt de calitate înaltă și unele pot fi personalizate pentru un anumit tip de autovehicul, pot fi tăiate pentru a se potrivi perfect. Covorașele sunt fără miros, ceea ce este foarte important pentru atmosfera din mașină, pentru a conduce în condiții confortabile.

Dacă se aleg covorașe cu un design ridicat al jantei și nervurilor, avantajul este că acestea mențin lichidele sau resturile care se adună pe ele din interiorul autovehiculului.

Covorașele realizate din cauciuc protejează foarte bine interiorul mașinii de apă, noroi și alte elemente care pot fi aduse de afară prin talpa încălțămintei. Acestea sunt din cauciuc rezistent care acționează ca un scut perfect împotriva murdăriei, iar apoi noroiul de pe suprafața din cauciuc poate fi destul de rapid curățat. Cauciucurile care sunt vulcanizate au caracteristici de rezistență și durabilitate foarte bune.

Vă sugerăm să alegeți mereu covorașe auto de calitate, cum sunt cele de la Gledring, pentru a avea un spațiu confortabil pentru picioare și în plus pentru a fi siguri că interiorul mașinii va fi păstrat curat, protejat de apă, noroi și alte resturi care pot degrada mocheta. Trebuie să fiți atenți la materia primă, deoarece este esențială pentru producție.

Cele mai populare covorașe auto sunt cele robuste,dar care au un grad de flexibilitate și care pot fi utilizate în cele mai dificile condiții meteorologice. Foarte important este să țineți cont și de materiile prime din care sunt realizate aceste produse pentru că trebuie să fie fără miros, netoxice, flexibile și la temperaturi scăzute iarna.

În general șoferii nu știu ce să aleagă când vine vorba de a opta între modele de covorașe din mochetă și modele de covorașe din cauciuc. Mulți țin cont de preț, dar sunt numeroși șoferi care preferă covorașe auto din cauciuc dedicate pe tipul de model de mașină.

Covorașele mochetă sunt foarte bune și elegante, ele sunt apreciate pentru o serie de avantaje pe care le oferă și anume:

 • În primul rând sunt foarte frumoase, arată foarte bine în interiorul mașinii
 • Sunt disponibile în diferite culori de materiale în magazinele de specialitate
 • Pot fi asortate cu tapițeria mașinii
 • Sunt modele care au logo-ul brand-ului imprimat, de exemplu logo Volkswagen
 • Sunt modele care pot avea un logo personalizat
 • Materialele din care sunt făcute sunt dure și rezistente
 • Sunt mai ușoare decât cele din cauciuc
 • Sunt recomandate în timpul verii pentru că nu rețin prea multă căldură ca în cazul covorașelor din cauciuc.

Dezavantaje ale covorașelor auto din mochetă:

 • Trebuie înlocuite după un timp dacă materialul din care sunt realizate s-a deteriorat în urma apăsării cu tocul de la pantof pe ele când se acționează pedalele de frână, accelerație și ambreiaj
 • Au o rezistență mai mică la murdărie sau noroi comparativ cu cele din cauciuc
 • Pentru a fi bine curățate este necesar să fie aspirate și chiar spălate
 • Nu sunt recomandate în timpul iernii și nici în anotimpurile ploioase pentru că absorb umiditatea
 • Este necesar să fie ținute din când în când afară, la soare, pentru a se usca și a preveni acumularea de miros neplăcut în interiorul mașinii.

Indiferent de preferință (produse din mochetă sau cauciuc) covorașele auto sunt o necesitate pentru protejarea interiorului mașinii șitrebuie aleseși în funcție de preț dar mai ales în funcție de calitate. 

(P)