Protest în Prahova. Blocaj major: Angajații CNAS, în grevă pe perioadă nedeterminată

Redactia -

Protest în Prahova. Blocaj major: Angajații CNAS, în grevă pe perioadă nedeterminată

Blocul Național Sindical (BNS), alături de afiliatul său Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, informează că de joi, 2 noiembrie 2023, angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești au intrat în protest generalizat pe perioada nedeterminată.

Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog și de așteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceștia le au, nu se găsesc soluții. Însă sunt găsite soluții satifăcătoare și imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariați.

BNS, FSCAS și conducerea CNAS au încercat rezolvarea problemelor de salarizare din această instituție, promovând un proiect de lege pentru a genera suportul legislativ necesar corecțiilor salariale, în condițiile în care salariații din aceste instituții nu au beneficiat de niciun fel de creștere salarială din 2018 până în prezent! Aceasta, în ciuda faptului că, în perioada pandemiei de COVID-19, instituția a funcționat la capacitate maximă cu toți salariații săi pentru a putea să asigure finanțările necesare tuturor furnizorilor de servicii de sănătate implicați.

 

Colegiul Farmaciştilor, mesaj de susţinere

 

„Colegiul Farmacistilor Prahova își exprimă sustinerea față de demersurile angajaților din Casa de Asigurări de Sănătate Prahova.
Solicitările acestora sunt intemeiate, iar de rezolvarea lor cât mai urgentă depinde bunul mers al activității acestei instituții. Protestul este un mijloc democratic prin care se exprima nemulțumirile profesioniștilor din cadrul asigurărilor de sanatate, activitatea acestora fiind complementară actului medical.
Este imperios necesar ca guvernanții sa ia in seama revendicările angajaților si sa le rezolve cu celeritate, pentru ca activitatea Casei de Asigurări de Sănătate Prahova sa reintre cât mai curând in normal.
Un act medical de calitate nu se poate desfășura fără contribuția determinantă a CASPH!
La rândul nostru, suntem alături de protestatari in această luptă pentru dreptate și echitate. Aceștia sunt profesioniști și merită toată recunoașterea și susținerea întregii comunități!”

Președinte,
Farm. Silviu Constantinescu.