Proteste publice împotriva arestării in corpore a ”grupului Ciorani”

Daniel Dimache -

Astăzi, au avut loc proteste publice în comuna Ciorani și la sediul Tribunalului Prahova împotriva măsurilor de arestare și de prelungire a arestului primarului din Ciorani și a 15 funcționari publici, acuzați de fraudarea alegerilor în comuna prahoveană. În timp ce violatorii, traficanții de droguri, criminali chiar sunt judecați în stare de libertate, și tratați cu foarte mare larghețe de instanțe, chiar formate din judecătorii care taie în carne vie în lotul Ciorani, 16 oameni sunt băgați la grămadă într-o perfectă colaborare procurori – judecători, pe o speță cu probe subțiri, compromise, pe o temă unde probabil 90% din membrii secțiilor de votare din România ar trebui arestați, cu tot cu primari – Sectorul 1 București fiind exemplul cel mai cunoscut – pentru că dacă s-ar renumăra voturile în mod cert nu s-ar cădea pe cheie. Astfel, în acest context, avem probabil speța cu cele mai multe femei (14), arestate într-un dosar din istoria justiției române. Cum lucrurile miros extrem de urât în dosarul în cauză, protestele erau de așteptat să se producă. 

Circa 700 de locuitori din Ciorani au semnat adeziunea la acest protest, cerând eliberarea arestaților, iar câteva zeci, poate sute, au ieșit să protesteze în stradă, riscând să suporte represalii. Inclusiv tatăl primarului din Ciorani (în foto) a participat la proteste, la Tribunalul Prahova.

Astăzi s-a judecat, la Tribunalul Prahova, o contestație la decizia de arest a instanței, verdictul fiind așteptat la ora scrierii acestor rânduri.