Proteste sindicale ale angajaților OMV Petrom de la Ploiești și Petrobrazi

Daniel Dimache -

Angajați ai OMV Petrom de la Rafinăria Petrobrazi și de la Sediul Petrom Ploiești au manifestat în stradă alături de colegii lor din toată țara, membri ai Sindicatului Național Petrom. În calupul de imagini prezentat, puteți viziona imagini și cu protestele din Prahova. Vă prezentăm comunicatul de presă al Sindicatului Național Petrom privind protestele:

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Salariații OMV PETROM anunță continuarea protestelor în stradă în cazul nerezolvării rapide a situației Contractului Colectiv de Muncă                                                                                                                          

29 decembrie 2021. Ploiești. Numărul impresionant de membri și lideri din toată țara ai Sindicatului Național Petrom, care au participat din nou, astăzi, 29 decembrie, la protestele desfășurate la sediul central Petrom City din București și la sediile asset-urilor OMV Petrom din Crișana-Banat (Suplacu de Barcău), Oltenia (Craiova), Muntenia Vest (Pitești), Muntenia (Ploiești), Moldova (Buzău), precum și Rafinăria Petrobrazi, demonstrează hotărârea salariaților de a avea un Contract Colectiv de Muncă încheiat în favoarea celor care muncesc, un contract care să îi protejeze în aceste timpuri dificile în care toate costurile vieții cresc și care să le garanteze drepturi izvorâte din eforturile pe care ei le depun.  

 „Sperăm ca ecourile acțiunilor noastre de protest să îi determine pe cei care pot remedia disfuncționalitățile semnalate de noi să arate că își respectă angajații și că doresc să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră în doar câteva zile, la data de 31.12.2021.

Suntem determinați să continuăm, cu aceeași bună-credință și deschidere, negocierile, dar vom continua lupta prin toate mijloacele sindicale până când membrii noștri își vor primi toate drepturile pe care le merită printr-un nou Contract Colectiv de Muncă, ce le va garanta beneficii și protecție. Vom continua protestele în stradă în cazul nerezolvării rapide a situației”, anunță Sindicatul Național Petrom.

Revendicările, exprimate de sutele de participanți la proteste prin mesaje puternice, au avut în vedere protejarea puterii de cumpărare, pentru un trai decent, plata orelor suplimentare și protejarea drepturilor actuale.

Și la protestele de astăzi, numărul participanților la pichetări a fost limitat, conform prevederilor legale, întregul program de proteste fiind adaptat reglementărilor și recomandărilor generate de contextul creat de pandemie, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. Restul membrilor Sindicatului Național Petrom și-au arătat solidaritatea și susținerea în mediul digital.

Acțiunile vor continua până la soluționarea solicitărilor.

###

Despre Sindicatul Național Petrom

Sindicatul National Petrom este o organizație sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24 000 de angajați din cadrul grupului OMV Petrom și din alte societăți comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază și încheie Contracte Colective de Muncă.

Sindicatul Național Petrom este afiliat la F.S.L.I. Petrol-Energie, federație reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol și gaze și minerit energetic.