PSD a ales înlocuitor pentru Iulian Bădescu

Redactia -

PSD a ales înlocuitor pentru Iulian Bădescu

Demisia lui Iulian Bădescu din funcţia de primar, după ce a fost reţinut în arest de DNA într-un caz de corupţie privind finanţarea ilegală a echipei de fotbal Petrolul cu bani publici, a generat o situaţie extrem de complicată la nivelul municipiului Ploieşti. S-a creat un vid de autoritate şi de putere, ce pune în pericol proiectele municipale aflate în derulare, dar şi o adevărată luptă pentru funcţia rămasă vacantă.

Legea prevede ca în cazul demisiei primarului Guvernul să organizeze alegeri în termen de 90 de zile, timp în care interimatul să fie asigurat de un viceprimar. Cum în cadrul Primăriei Ploieşti, a explicat deputatul Ion Eparu, în cadrul emisiunii “Prim Plan”, pe care semnatarul acestor rânduri o realizează la VPTV, ambii viceprimari din cadrul coaliţiei strânse în jurul PSD, Iulian Teodorescu (PLR) şi Raul Petrescu (UNPR) şi-au exprimat dorinţa să ia – interimar – locul primarului, iar negocierile între liderii judeţeni nu au putut rezolva situaţia, s-a apelat la decizia liderilor naţionali ai partidelor din coaliţia de guvernare. Astfel că, în triunghiul Ponta, Tăriceanu, Oprea a fost ales Iulian Teodorescu, care, aşa cum a declarant deputatul Eparu, va fi susţinut de cei 14 consilieri municipali ai grupării la şedinţa extraordinară de consiliu local ce se va întruni vineri 13 martie, voturi care ar asigura majoritatea. Raul Petrescu, însă, a anunţat la rândul său că nu renunţă şi îşi va depune candidatura. Miza este cu atât mai mare cu cât nu este cert că vor fi organizate alegeri anticipate, ci s-ar putea ca fericitul ales să aibă chiar o perioadă de un an de mandat până la alegerile locale din 2016.

Funcţia politică deţinută de Iulian Bădescu, de preşedinte al PSD Ploieşti, rămasă de asemenea vacantă, după demisia din partid a fostului primar, s-a decis în cadrul conducerii organizaţiei judeţene să fie preluată interimar chiar de deputatul Ion Eparu.

Şi cealaltă poziţie importantă de la nivelul administraţiei judeţului Prahova, de preşedinte al Consiliului Judeţean, este liberă la momentul acesta, după ce lui Mircea Cosma, aflat sub măsura controlului judiciar, după ce a fost anchetat în cazul canalizării oraşului Comarnic, i s-a interzis de către instanţă exercitarea funcţiei pe o perioadă de 60 de zile.

Despre o posibilă demisie şi a lui Mircea Cosma din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, zvon ce a circulat la un moment dat în mediile politice, deputatul Ion Eparu a spus că nu poate confirma aceste supoziţii de vreme ce Mircea Cosma nu s-ar fi pronunţat până acum că ar dori să renunţe.