PSD le aminteşte lui Anastase şi Dobre cum au închis spitale din judeţ

Redactia -

PSD le aminteşte lui Anastase şi Dobre cum au închis spitale din judeţ

Ca reacție la atacurile unor lideri PNL la adresa preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, după controlul ministrului Sănătății la Spitalul Județean Prahova, Roberta Anastase cerându-i demisia din funcţie, PSD Prahova a emis următorul comunicat de presă, însoţit de fotografia prezentată, prin care aminteşte că în traseul lor politic, Anastase şi Dobre au fost părtaşi la închiderea unor spitale din Prahova:

„DECLARATIE DE PRESĂ

Tupeul, neruşinarea şi manipularea, învățate la şcoala de partid, se pare că fac parte din “arsenalul” pe care mizează acum – după ani de muțenie continuă –un personaj care vrea să iasă din tenebrele unei foste guvernări în care au fost tăiate salarii, au fost blocate firme şi, mai mult decât atât, au fost închise SPITALE!

Vocile tot mai aprinse ale foştilor membri ai PDL care au reuşit performanța de a se ascunde sub umbrela unui partid istoric, contând pe faptul că alegătorii uită de unde au provenit, ies la rampă cu invective manipulatoare.

Roberta Anastase, care se perindă prin Parlamentul României din anul 2004, inițial PDL-istă sadea şi, mai nou, PNL-istă de împrumut, uită cum, sub domnia lui Băsescu şi a lui Boc, a lovit crunt în sistemul sanitar din județul Prahova.

Roberta Anastase (să ne amintim de momentul numărării voturilor din Parlament pentru Legea pensiilor?) şi prefectul de atunci, Adrian Dobre, au întocmit lista unităților sanitare care au fost închise în pofida protestelor din partea populației. Spitalele din Urlați şi din Plopeni, precum şi centrul medical de la Bălțeşti, i-au pus lacăt pe uşă din cauza unor inconştienți care au anulat dreptul fundamental al unor zeci de mii de oameni la serviciile de sănătate. Veşti inconştienţi poartă numele Roberta Anastase şi Adrian Dobre. Personaje care nu se dau în lături, acum, de a poza în victime neputincioase ale oponenților politici.

Este strigător la cer cum se încearcă manipularea populației, spunându-se că vinovat de rezultatele controlului de la Spitalul Județean de Urgență este preşedintele Consiliului Județean Prahova. Doamna Anastase, cunoaşteți, cu siguranță, faptul că administrarea unui spital de către o autoritate publică înseamnă alocarea de fonduri pentru reparații şi alte lucrări, care nu țin de partea medicală. În acest din urmă scop, se organizează concursuri pentru posturile de manageri şi de directori medicali, directori de îngrijire. Însă aceste lucruri le cunoaşteți, dar preferați să apelați la modul murdar de a arunca cu noroi.

O altă manipulare este aceea privind o presupusă propunere a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, de a retrage acreditarea pentru Spitalul Județean de Urgență Ploieşti. Acest lucru nu este adevărat! Doamna ministru nu a pronunțat niciodată aceste cuvinte “retragerea acreditării”. A fost vorba despre o interpretare eronată a afirmației privind reevaluarea indicatorilor neconformi! Ceea ce înseamnă cu totul altceva!

Reacțiile mincinoase ale unor personaje care au închis cu mâna lor spitale din Prahova sunt cu atât mai ruşinoase. Însă este atât de simplu să arunci cu noroi, dar atât de greu să te implici pentru a le asigura cetățenilor o viață bună!

PSD Prahova”