PSD legiferează impozitarea cu până la 50% a pensiilor speciale. Vor fi exceptaţi militarii

Daniel Dimache -

PSD legiferează impozitarea cu până la 50% a pensiilor speciale. Vor fi exceptaţi militarii

Senatul a aprobat, miercuri, proiectul legislativ inițiat de Eugen Teodorovici privind impozitatea pensiilor speciale, care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, proiectul prevede și taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte inițial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

Această impozitare vizează persoanele care realizează venituri din „pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă”, conform proiectului depus la Senat.

După ce Victor Ponta a criticat dur proiectul, acuzând PSD că taie pensiile militarilor, pemierul Viorica Dăncilă reacţionează rapid şi anunţă că legea adoptată miercuri de Senat, referitoarea la impozitarea pensiilor speciale, va fi modificată în Camera Deputaţilor (cameră decizională), în sensul exceptării pensiilor militare.

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare, aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este Cameră Decizională. Ca ţară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezerva şi în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a postat Viorica Dăncilă pe Facebook.