PSD Ploieşti: „Mai aveți pisici moarte, domnule primar Dobre?”

Redactia -

PSD Ploieşti: „Mai aveți pisici moarte, domnule primar Dobre?”

COMUNICAT  DE  PRESĂ

 Mai aveți pisici moarte, domnule primar Dobre?

 

Am citit în presă interviul acordat de primarul Adrian Dobre privind discuțiile avute cu consilierii locali în ședința de lucru convocată de acesta, având ca obiect problema achizițiilor de autobuze noi pentru transportul public din Ploiești.
Ca de obicei, pentru a-și ascunde incapacitatea managerială, primarul Dobre aruncă pisica moartă în curtea vecinului și inventează situații care nu au corespondent în realitate. Același obicei îl face pe Adrian Dobre să afirme că se lovește de opoziția consilierilor municipali social democrați în această achiziție și că din această cauză se înregistrează întărzieri.
Ce uită Adrian Dobre să amintească  este faptul că în ședință au fost ridicate o serie de probleme reale la care acesta nu a știut și nu a putut să dea răspunsuri pertinente.
 Faptul că primarul Dobre este fixat pe o așa zisă „ achiziție „ pe baza unui leasing operațional scump și ineficient pentru bugetul Ploieștiului, mai ales în condițiile în care a prezentat consilierilor o singură ofertă venită din partea unei singure firme de leasing având ca preț de pornire o sumă cu aproximativ 50 de procente peste media prețurilor practicate, este o problemă care naște serioase semne de întrebare asupra modului în care ar urma să se desfășoare această „achiziție”.
Am pus între ghilimele sintagma „achiziție” deoarece, așa cum ar trebui să cunoască primarul Ploieștiului, leasingul operational nu duce la dobândirea proprietății asupra bunului ci doar la o închiriere a acestuia pe o perioadă de timp stabilită contractual. Mai pe românește, primarul vrea să forțeze un vot al consiliului prin care să închirieze, practic la preț dublu pentru Ploiești, mijloace de transport, în loc să se gândească la modalități legale alternative prin care municipiul să plătească mai puțin și să devină proprietarul vehiculelor respective.

Culmea este că propunerea primarului are aviz negativ din partea compartimentului juridic al primăriei, fapt  pe care acesta ar dori să îl înlăture.

Și are toate șansele în condițiile în care actualul secretar al primăriei a fost „plantat” de Dobre în două consilii de administrație la unități aparținând Primăriei Ploiesti, loc de unde își completează veniturile în mod corespunzator.

I-am propus lui Adrian Dobre alte variante legale, în acord cu interesul ploieștenilor, fapt care, se pare, a fost în măsură să îl deranjeze. De necrezut a fost faptul că primarul acestui oraș, economist de profesie,  nu are știință despre termeni care se studiază în facultatea de economie și ține să ne contrazică fără a percepe hilarul situației. Când grupul consilierilor PSD a făcut referire la posibilitatea achiziționării autovehiculelor în baza unui credit la furnizor, domnul primar a considerat de cuviință să ceară punctul de vedere al compartimentelor economic și juridic al primăriei, deși putea și trebuia să știe ce înseamnă acest lucru.

Așa cum am afirmat în ședința de lucru, sprijinim necondiționat măsurile propuse pentru  salvarea TCE  și eficientizarea activității de transport public în Ploiești,  însă nu vom fi niciodată de acord cu măsuri care nu au finalitate economică și afectează bugetul municipiului, măsuri propuse fără știința fenomenului economic, doar din rațiuni electorale și, posibil, uneori nelegitime.
Că așa este și că avem dreptate o dovedește și faptul că la sfârșitul ședinței am constatat că suntem susținuți de consilierii locali PNL care, probabil, au sesizat că „planul” primarului nu este tocmai cel așteptat de ploieșteni.
Domnule Dobre, chiar nu vă interesează cât  costă un bun pe care îl achiziționați din banii ploieștenilor?  Iar dacă vă interesează, vă solicităm să faceți tot ceea ce este posibil să-i economisiți!

GRUPUL CONSILIERILOR PSD                                      

CONSILIUL LOCAL PLOIEȘTI