PSD Prahova, Scrisoare deschisă: „Nu restricționați drepturile persoanelor cu handicap în funcție de culoarea politică a primarilor!”

Daniel Dimache -

PSD Prahova, Scrisoare deschisă: „Nu restricționați drepturile persoanelor cu handicap în funcție de culoarea politică a primarilor!”

SCRISOARE DESCHISĂ

 

 Către,

 

Guvernul României,

În atenția domnului prim-ministru interimar Nicolae Ciucă

Instituția Prefectului Județul Prahova

În atenția domnului prefect Cristian Ionescu

 

”Guvernul liberal a lăsat 27 dintre cele 104 localități prahovene fără fonduri pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a drepturilor asistenților personali!

Nicio localitate dintre cele 27 de orașe și comune nu este condusă de primar PNL!

Sunt, astfel, evidente reaua voință și discriminarea la care sunt supuși oamenii cu probleme grave de sănătate, care nu au nicio vină că primarul localității lor de domiciliu nu este liberal!

Prin urmare, vă solicităm ca, de urgență, să repartizați sumele necesare pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav și unităților administrativ-teritoriale omise în cadrul ședinței din data de 4 decembrie a Guvernului Orban!

Este vorba despre orașele Breaza și Boldești-Scăeni, precum și despre comunele Bătrâni, Blejoi, Călugăreni, Chiojdeanca, Cosminele, Drăgănești, Fântânele, Fulga, Gherghița, Jugureni, Măgureni, Olari, Păcureți, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Râfov, Sângeru, Șoimari, Șotrile, Starchiojd, Ștefești, Talea, Tătaru, Telega și Vadu Săpat.

Să nu ne jucăm cu viața persoanelor și așa lovite de soartă!

De asemenea, solicităm Instituției Avocatul Poporului să se sesizeze în acest caz, în care vorbim foarte clar despre o împărțire discreționară, pe criterii politice, a fondurilor aflate la dispoziția Guvernului, în detrimentul beneficiarilor drepturilor respective, stabilite prin lege!”

 

Președintele PSD – Filiala Prahova, Bogdan Toader

Grupul parlamentarilor PSD Prahova