Pulhac – în stand-by; Zoubir, vizat de FCSB. Stoichiță l-ar lăsa să plece!

Dragos Trestioreanu -

Pulhac – în stand-by; Zoubir, vizat de FCSB. Stoichiță l-ar lăsa să plece!

Anunțat de mai noul antrenor principal Mihai Stoichiță ca și semnat cu Petrolul, după testul contra echipei ACS Berceni, din deplasare, deși se spune că ar fi cam pe la 30% în privința nivelului de pregătire fizică, fostul dinamovist Cristian Pulhac continuă să se antreneze cu trupa „lupilor”, dar nu s-a anunțat încă nimic oficial în privința unei eventuale legitimări. Chiar dacă, repet, a fost numit de tehnician drept… primul cadou din lista de 10 promise de către patronatul găzarilor.

Între timp, atent ca întotdeauna cu formația campioană en-titre, FCSB, siteul publicației FANATIK – preluat de cel al Gazetei sporturilor – titrează că Mirel Rădoi, adică… directorul sportiv al „roș-albaștrilor”, i-ar fi găsit înlocuitor internaționalului marocan Houssine Kharja, proaspăt operat în Italia, la menisc. Iar acesta ar fi… Abdellah Zoubir (foto, în dreapta), mijlocașul ofensiv francez al Petrolului, cotat acum la 250.000 de euro, pe www.transfermarkt.de! Că apar astfel de știri nu-i chiar de mirare, nefiind prima dată când „FANATIK” și „Gazeta sporturilor” fac… oferte în numele FCSB-ului, mai neașteptată fiind, de fapt, declarația oferită postului de televiziune DigiSport – un alt susținător al lui… Fernando Varela și compania! – de către tehnicianul găzarilor: „Nu i-aş pune piedică (n.r. – lui Zoubir). L-aş lăsa să plece la Steaua. M-aş bucura (subl. mea) ca el să ajungă acolo”!

Dacă este adevărat ce susțin siteurile bucureștene și e reală și declarația lui Stoichiță, care tot vorbea până acum despre necesitatea stingentă a unor întăriri în efectivul „galben-albaștrilor”, a renunța, cu nonșalanță chiar, la un fotbalist ca Zoubir ar însemna că rolul tehnicianului nu ar fi cel de salvator al Petrolului, ci de… scouter pentru clubul pe care l-a servit de patru ori, pînă în prezent, ca antrenor! Chiar se poate așa ceva?!? E adevărat că, înainte de startul campionatului, Mihai Joița, fostul manager sportiv al găzarilor, a vorbit despre strategia de a se aduce jucători tineri, care apoi să fie vânduți, pentru a aduce bani la club. Numai că, atunci, Joița vorbea despre o echipă care se dorea a se califica în… play-off, ci nu despre una care să se lupte pentru salvarea de la retrogradare, oferind FCSB-ului poate cel mai bun fotbalist al său!