Punct și de la capăt! Un nou procuror va prelua dosarul morții lui Octavian Feraru

Redactia -

Punct și de la capăt! Un nou procuror va prelua dosarul morții lui Octavian Feraru

“Puncte de suspensie” în ancheta menită să dezlege împrejurările morții cunoscutului antrenor ploieștean de arte marţiale Octavian Feraru. Cercetările vor fi preluate de un alt procuror. Deocamdată nu se cunoaște identitatea acestuia, dar cert este că indifferent cine va fi va trebui să reia neagra povestea de la capăt.

 

Octavian Dumitru Feraru și-a pierdut viața pe 1 septembrie, după ce a stat în Spitalul Județean de Urgență Ploiești o lună și zece zile. Fusese găsit într-o baltă de sânge pe strada Moreni din cartierul Petrolului. În timp ce familia suspectează că a fost victima unei agresiuni, autoritățile au acreditat, în primă instanță, ideea unui accident rutier sau chiar a unei autoaccidentări – s-ar fi lovit de un stâlp, căzând de pe bicicletă. Această variantă a fost prezentată public de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și, odată cu înmormântarea răposatului, cazul părea ca și încheiat. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat și în discuțiile avute cu familia acestuia procurorul de caz a dat asigurări că verifică toate ipotezele și că ancheta nu este nicidecum pe punctul de a se încheia. Ba chiar rudele lui Octavian Dumitru Feraru au fost prevenite că cercetările ar putea dura mult timp.

 

Puct și de la capăt!

 

În acest context, în care nu era exclusă nicio ipoteză și toată lumea aștepta ca adevărul să iasă la lumină, vine momentul de față în care ancheta bate pasul pe loc. Acest fapt este generat de schimbarea procurorului de caz. “Cauza urmează a fi redistribuită unui alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova motivat de faptul că dl. procuror Bugeac Eduard s-a transferat la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura centrală”, se arată într-un comunicat remis redacției gazetaph.ro de către purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Georgiana Iorguță.

Ceea ce însemnă că după desemnarea unui nou procuror de caz, acesta va trebui să ia firul poveștii de la capăt.

 

Speranța rudelor

 

Spre ce variantă va înclina balanța următorul anchetator, rămâne de văzut. “Se bate pasul pe loc și, totuși, cineva se ascunde, cineva îngreunează cercetările. Nu știu cine, dac cineva ascunde pe cineva. Se merge foarte greu… Sper ca noul procuror să scoată adevărul la lumină”, ne-a declarat Petruța Feraru, sora lui Octavian Dumitru Feraru.

Cert este faptul că la momentul de față, când încă nu se cunoaște identitatea celui care va prelua cazul, “în dosarul penal nr. 650/P/2013 privind pe victima Feraru Dumitru – Octavian, până în prezent nu s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sau in personam”, ne-a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.