Punct ochit, punct lovit pentru CSM. Aproape 100 de goluri primite în Slovacia, dar adio amendă de la EHF!

Dragos Trestioreanu -

Punct ochit, punct lovit pentru CSM. Aproape 100 de goluri primite în Slovacia, dar adio amendă de la EHF!

Planul a decurs perfect, după ofensiva puternică de distrugere a două echipe de senioare și seniori, singurele de prim eșalon național, cea de handbal, respectiv de baschet masculin, după blocarea celei de handbal masculin, retrogradată, de a bifa o deplasare în noua ediție de campionat, a urmat momentul de grație – cel al defensivei. O defensivă menită să conducă la… driblarea amenzii de la EHF, în cazul retragerii din  turul II preliminar al cupei intitulate după denumirea Federației Europene de Handbal. Punct ochit, punct lovit pentru CSM Ploiești, club adus aproape de colaps de imposibilitatea (?!?) de a se găsi o cale legală de plată a handbalistelor și a baschetbaliștilor!

2-selectataPentru a se evita amenda mai sus-menționată, s-a descoperit… piatra filosofală. Mai exact, înlocuirea handbalistelor senioare cu… junioare, singura mai mare de vârstă fiind portarul Alina Dumitru (foto sus, în text), cea care a fost supusă, fără a avea vreo vină, unui veritabil supliciu, acela de a primi o căruță de goluri, meci de meci, atât în Liga Națională, acolo unde, firesc, CSM a devenit ciuca bătăilor la scor, dar și în cupele europene. Excursia din Slovacia – căci, oricât de binevoitori am fi, altceva nu a fost, de fapt – s-a soldat, în cele două zile alocate dublei manșe cu Iuventa Michalovce, cu aproape o sută de goluri încasate de ploieștence și cu tendința de… laudă pentru cele 33 marcate de către copile! Cele care vor rămâne, probabil, marcate pe viață de aruncarea lor, fără noimă, direct într-o – parafrazând – groapă de leoaice. Se spune, în sport, că victoriile aduc victoriile, oare, la CSM, acum, înfrângerile vor conduce la ceva?!? La experiență – poate doar una sumbă – și progres, mai greu de crezut! Din vizitarea Slovaciei, așa pe fugă, cu autocarul, se va rămâne doar cu pozele de grup, cu echipamentele frumoase ale junioarelor, dar – mai ales – cu rușinea unor rezultate dezastruoase care, vrem-nu vrem, vor rămâne în statisticile EHF. Alături nu numai de denumirea echipei învinse, ci și de cea a Ploieștiului. Asta chiar dacă amenda s-a dus!

3-selectataOdată îndepărtată sabia de deasupra capului, dacă ar exista obraz măcar cât de cât, acestor fete ar trebui să li se rezerve EXCLUSIV participarea la competiția de vârsta lor. Măcar așa vor mai crește, iar dacă clubul lor o va mai pune, vreodată, de-o echipă de senioare, vor avea șansa, atunci, a se bate de la egal la egal cu jucătoare de vârsta lor. A continua această rușine ar fi nu numai o jignire la adresa lor, ci și a tuturor iubitorilor de sport din Ploiești. Dacă tot se dorește sport de masă, la nivel de copii și juniori, cu buget restrâns, atunci așa să fie! Și să creștem sportivi pentru… alte cluburi din țară! Așa, pe banii… ploieștenilor! Cine a fost de vină nici  nu mai contează, răul a fost făcut și nu va mai fi altfel multă cvreme de-acum înainte.

4-selectataRezultatele celor două meciuri de la Michalovce nici nu mai are rost să le transcriem, pentru a nu transmite și noi rușinea pe mai departe! Rostul unui club este și de a crește copii, dar și de a le oferi, atunci când depășesc vârsta adolescenței, o echipă la care să se bată pentru imaginea orașului lor. Dacă nu va (mai) fi așa, nici măcar în reședința unui județ, atunci ne vom mulțumi cu câteva rânduri sterpe despre diverse competiții la care locurile sălilor sunt ocupate de… părinții competitoarelor. Doar atât!

Foto: http://www.iuventa-zhk.sk