Puștii fotbaliști de la Petrolul, deocamdată două eșecuri și tot atâtea succese la „Mondial de la St.Pierre”

Dragos Trestioreanu -

Puștii fotbaliști de la Petrolul, deocamdată două eșecuri și tot atâtea succese la „Mondial de la St.Pierre”

Fotbaliștii de la echipa FC Petrolul Ploiești „U 15” participă în aceste zile – prin intermediul unuia dintre suporterii înfocați ai clubului găzarilor – la un foarte puternic turneu destinat categoriei lor, o competiție care se desfășoară la Nantes și este denumită generic „Mondial de la Saint Pierre”. Jucătorii antrenați de Marius Manolache au făcut deplasarea, în Franța, în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2018 și au bifat primele două meciuri pe 25 aprilie, urmând a le încheia pe restul, din grupa D – din care mai fac parte OGN Nice, USJA Carquefou, RWD Molenbeek, Nort Sur Endre AC și Stade Brestois -, în această seară.

Până la ora acestor rânduri, puștii lui Manolache au bifat trei meciuri, pierzându-le pe primele două, cele de ieri, cu 0-1, cu OGC Nice, club din Ligue 1, din Franța, și cu 0-4, cu USJA Carquefou, din aceeași țară gazdă a întrecerilor, dar câștigându-le pe primele două de azi: 1-0, cu belgienii de la RWD Molenbeek, club de tradiție din Benelux, și 2-0 cu Nort Sur Edre AC (Franța). Tot pe 26 aprilie, seara, „lupișorii”mai combat, în ultimul joc din grupă, cu Stade Brestois (club din Ligue 2).

La ediția a 41-a a „Mondial de la St.Pierre” mai este prezentă o echipă din România, CSȘ Craiova, combatantă în grupa C, puștii olteni pierzând până acum trei partide și remizând în una dintre acestea. Astfel, CSȘ a înclinat steagul cu 0-1 cu Nantes Cite Foot și a terminat la egalitate, 0-0, cu La Saint Pierre de Nantes, ambele desfășurate ieri, iar azi, a pierdut cu același scor, unul de… forfait, 0-3, atât cu US Varades, cât și cu USSA Vertou (ambele din Franța). În afara primei partide mai sus-menționată, restul de trei au fost cu echipe necunoscute pentru iubitorii de fotbal din România, față de cele întâlnite de foarte tinerii „galben-albaștri”.

Din efectivul pe care Marius Manolache l-a deplasat la competiția de la Nantes, unul a cărui participare a beneficiat și de suportul partenerului finanțator, Veolia, lipsește Adrian Cosmin Nicolae, cel ce-a fost convocat, potrivit www.fcpetrolul.ro,  la echipa națională „U 15” a României, care participă la „Torneo delle Nazioni”, organizat în comun de Italia și Slovenia, tricolorii noștri făcând parte din grupa C, alături de selecționatele de profil ale Rusiei și Mexicului și a uneia dintre țările gazdă, fostă parte a ex-Iugoslaviei.

Foto: www.fcpetrolul.ro