Puștii Petrolului, într-o grupă dificilă la turneul de juniori „U 15”, din Franța. Dar numai așa se capătă experiență!

Dragos Trestioreanu -

Puștii Petrolului, într-o grupă dificilă la turneul de juniori „U 15”, din Franța. Dar numai așa se capătă experiență!

La „inițiativa și prin intermediul asistenței oferită de ADGA”, așa cum sună informarea Asociației Diaspora Galben Albastră, echipa de juniori „U 15” a FC Petrolul Ploiești a primit o invitație de a participa la un important turneu de profil de la Saint-Pierre de Nantes (Franța). O competiție care reunește formații ale unor cluburi din Hexagon, din primul și al doilea eșalon (așa-numitele Ligue 1 și Ligue 2), dar și unele trupe ale diverselor academii de copii și juniori din aceeași țară, cât și de la grupări cu nume din străinătate. În afara Petrolului „U 15”, din România va mai fi prezentă echipa CSȘ Craiova.

În perioada 25-28 aprilie 2018, 24 de echipe împărțite în patru grupe a câte șase formații (vezi foto de la titlu), se vor duela pentru cucerirea premiilor puse în joc. După cum se observă, sorții nu le-au fost deloc generoși puștilor ploieșteni, cei care îi vor avea de înfruntat, în Grupa D (ultima rezultată în urma tragerii), pe cei de la OGC Nice (club din Ligue 1, la a cărei echipă de seniori antrenor secund este fostul petrolist Adrian Ursea, stabilit de mai multă vreme în Elveția), Stade Brestois (Ligue 2), Racing White Daring (RWD) Molenbeek (un club cu o istorie zbuciumată din Belgia), plus mai puțin cunoscutele la noi, USJA Carquefou și Nort sur Erdre AC, ambele din Franța. Partidele se vor disputa pe mai multe terenuri, cel principal fiind numit „Stade Joseph Geoffroy”.

Mai norocoși par să fi fost puștii olteni, care nu vor avea parte de oponenți de la cluburi bine cunoscute. Dar, viitorii fotbaliști profesioniști vor căpăta experiență doar în meciuri cu adversari de valoare superioară, prilej numai bun astfel pentru FC Petrolul „U 15” de a se căli, cum se scrie și în comunicatul ADGA.