Putea fi un meci pentru locul 2, a rămas unul al orgoliilor: Petrolul – Steaua, Ploiești, 17 mai 2014

Redactia -

Putea fi un meci pentru locul 2, a rămas unul al orgoliilor: Petrolul – Steaua, Ploiești, 17 mai 2014

Din punct de vedere teoretic, dacă Petrolul o va bate astăzi pe Steaua, la capătul meciului de pe arena Ilie Oană, unul care va debuta la ora 21.30, în transmisia în direct a primului canal al postului de televiziune DigiSport, iar Astra Giurgiu, care a câștigat aseară, cu scorul de 5-1, în dauna aproape retrogradatei ACS Poli Timișoara, nu le va învinge, în deplasare, pe… rezervele rezervelor de la FC Vaslui, echipă care nu a primit licența pentru următorul sezon al Ligii I, de succesul „lupilor” la Corona Brașov neîndoindu-se cineva, atunci, găzarii ar deveni vicecampioni. Dar, deja, numai o minune, vorba antrenorului „galben-albaștrilor”, Răzvan Lucescu (foto sus; www.fcpetrolul.ro), după jocul pierdut, neașteptat, cu Viitorul Constanța, la Chiajna, ar mai putea conduce la un astfel deznodământ, mai mult decât fericit. În atare situație, confruntarea cu Steaua devine mai ales una a orgoliilor, în special pentru că se va desfășura în cadrul unui spectacol în peluze și tribune, ce se anunță fără egal, cel puțin la nivelul primului eșalon autohton. Pentru prima oară, toată asistența de pe cel mai mare stadion al Ploieștiului va concura la o coregrafie fabuloasă, la care s-a lucrat multă vreme și, poate, încă se mai lucrează și la această oră. Chiar dacă, aproape sigur, Petrolul va termina actualul sezon în urma marilor rivale, Steaua și, resepctiv, Astra, suporterii „lupilor” vor fi… campionii publicului de fotbal din România, urmând a se despărți, acasă, de favoriți, printr-un show de gală!

Deși Laurențiu Reghecampf a anunțat, public, că va aduce la Ploiești doar o parte dintre titulari, pe restul urmând a-i folosi la ultimul meci, de pe „Arena Națională”, cu Oțelul Galați, nici omologul de pe banca Petrolului nu îi va avea la dispoziție pe unii dintre jucătorii săi, Adrian Mutu acuzând probleme la celălalt genunchi decât cel operat, Ianis Zicu a suferit o contuzie forte, la un antrenament din această săptămână, Filipe Teixeira a fost suspendat pentru două etape și penalizat cu suma de 3.000 de lei, ulterior cartonașului roșu primit în partida cu Viitorul, Vlad Morar, tocmai reprimit în lot, s-a îmbolnăvit de zona zoster, iar Gerson Goncalves Ferreira, deși inclus în lot, are dureri a gleznă, după a… treia entorsă suferită în mini-retur. Cum Sebastian Achim și Manasse Ruben Enza-Yamissi au fost lăsați deja să părăsească Ploieștiul, tehnicianul gazdelor va fi obligat să transcrie în raportul jocului cu echipa campioană numele unor juniori din propria pepinieră a clubului. Altfel, nici suporterii petroliști prezenți la Chiajna nu au scăpat neamendați, iar asta pentru o bătaie între ei și aprinderea unor torțe, pe timpul meciului, urmând să se plătească 10.000 de lei! La conferința de presă de vineri, 16 mai 2014, Răzvan Lucescu și-a mărturisit nerăbdarea de dinaintea acestui meci de tradiție din sportul rege autohton, nicidecum nervozitatea, explicând – din nou – și că Petrolul nu face jocurile nimănui, eșecul de la Chiajna punându-l exclusiv pe seama unei abordări cu… pieptul prea bombat și pe imposibilitatea unei reveniri pe linia de plutire după șocul golului înscris de Cristian Gavra, în deGuilherme_si_Albin_la_autografe_la_Mall_16.IC.2014_fcpetrolul.robutul reprizei secunde. Lucescu jr. este convins însă că primul „11” ales de el, cel mai simplu de alcătuit, după părerea lui, și jucătorii de schimb, care vor fi folosiți pe parcurs, se vor ridica la nivelul duelului cu o formație ce a și bifat deja un nou titlu național. Formația de început ar putea arăta astfel: Pecanha – Alcenat, Hoban, Geraldo (cpt), Guilherme – Hoban, Pablo de Lucas – Priso, Albin, Walter Fernadez – Tamuz, iar ca rezerve, Bornescu, Gerson (dacă va fi totuși apt de joc), Beța, Romario, Marinescu, Camara și un junior. În cazul în care Gerson va declarat forfait, din motive medicale, ar fi inclus pe „foaie”, în locul lui, tot un junior. Deși mai puțin obișnuit înaintea unei dispute foarte dificile, atunci când concentrarea ar trebui să fie maximă, vineri, jucătorii Petrolului au făcut o (mică) baie de mulțime la un mall din afara orașului, acordând autografe (foto jos, cu Guilherme Haubert Sitya si Juan Angel Albin în prim-plan; www.fcpetrolul.ro) și făcând fotografii cu fanii care s-au deplasat la fața locului.

Cum partida de azi va fi una cu grad maxim de risc, câteva sute de jandarmi vor fi alocați în jurul arenei Ilie Oană, luându-se decizia ca porțile de acces în arenă să fie deschise mai devreme decât fusese stabilit inițial, adică 19.00, în loc de 19.30, solicitându-se ca suporterii să vină la stadion din timp, pentru a se evita aglomerația, mai ales că se vor bloca și străzile adiacente stadionului pentru mijloacele de transport. Biletele pentru meciul cu Steaua au fost epuizate pe termen scurt și se va juca astfel cu casa închisă, prilej pentru un la revedere pe măsura rezultatelor și din acest sezon ale favoriților, care s-au calificat din nou în preliminariile Europa League și au rămas și pe podium, fiind și semifinaliști ai Cupei României-Timișoreana, fază a competiției din care au fost eliminați dintr-un ghinion și o eroare de arbitraj.