„Dracii” le-au pus ceva probleme vedetelor de la Spartak Moscova

Redactia -

La Neustift, în Austria, echipa ploieşteană Astra a disputat al patrulea meci-test din turneul efectuat în străinătate, adversară fiindu-i puternica formaţie din Superliga Rusiei, Spartak Moscova, cea care este antrenată de spaniol care le-a pregătit în Primera Division, pe Almeria şi Valencia, Unai Emery, şi are în efectiv vedete de pe continent, precum irlandezul Aiden McGeady, fost de curând la EURO – 2012, cu echipa naţională a ţării sale, şi olandezul Demy De Zeeuw, ex-component al „Portocalie mecanice”.

Ruşii au deschis scorul prin Dzyuba, în minutul 20, dar nu au mai reuşit să-l mai învingă pe internaţionalul român Silviu Lung jr., astfel că scorul final a fost cel stabilit atunci: 1-0 (1-0). Asta chiar dacă, la puţine minute după reuşita adversarilor, un alt internaţional, macedoneanul Mirko Ivanvovski (foto; www.sport.art-pr.pl), a avut două mari oportunităţi de gol, pe care le-a ratat cu nonşalanţă (23 şi 31), el putând chiar răsturna rezultatul de pe tabelă. Ploieştenii au stat bine în defensivă, dar le-au cam cedat posesia jucătorilor de la Spartak, oricum mult mai valoroşi. Însă, una peste alta, replica „alb-negrilor” lui Bogdan Stelea a fost una apreciată.

ASTRA: S. Lung jr. – Bărboianu, V. Găman, Ben Youssef, Ben Djemia – Budescu, Yahaya Seydou, A. Mureşan, Seto, Junior Morais – M. Ivanovski. Au mai evoluat: Melinte, Distefano, William de Amorim.

SPARTAK: Dikan – Parshivlyuk, Rafael, Suchy, Makeev – McGeady, Zotov, Ananidze, Obukhov – Emenike, Dzyuba. Au mai jucat: De Zeeuw, Kombarov, Kozlov.

Interesant este că acest meci a fost arbitrat de aceeaşi brigadă din Austria, ce conduse, cu 24 de ore mai devreme, şi meciul amical al Petrolului, de la Jenbach, contra ciprioţilor de la Anorthosis Famagusta, încheiat cu scorul de 0-0: Et Yilmaz – Michael Egger, Celik Serdar.