„Dracii” pleacă de tot la Giurgiu, în a doua jumătate a lunii

Redactia -

Anunţată pentru această toamnă, mutarea Astrei la Giurgiu, nume al cărui oraş deja îl poartă de la debutul ediţiei de campionat 2012-2013, se va produce, potrivit unei declaraţii a patronului Ioan Niculae, din a doua jumătate a acestei luni, urmând ca viitorul meci de acasă al „alb-negrilor” să fie găzduit pe modernizata arenă locală, „Olimpia”.

Niculae a spus, la emisiunea Fanatik Show, de pe „DigSport”, că „sper ca, pe data de 20 septembrie, să inaugurăm stadionul, fără să renunţăm însă la proiectul celuilalt, mai mare, pe care vrem să îl construim tot în Giurgiu. A fost o decizie luată alături de Dinu Gheorghe, de a ne muta în acest municipiu. Tribuna întâi de acolo va fi refăcută complet, se va instala nocturna, iar tribuna a doua şi peluza de sud vor fi refăcute pe parcurs. Am vorbit cu autorităţile locale, astfel că meciul cu Gaz Metan Mediaş, de pe 22 septembrie, să se dispute la Giurgiu. Gazonul este perfect, sperând ca fotbaliştii noştri să nu mai aibă scuza că le-a sărit mingea din picior, din cauza suprafeţei de joc. Avem şi sprijinul primăriei, dorind să-i pentru aşa ceva. Deci, nu sunt probleme”.

La acelaşi post de televiziune, Niculae a explicat şi de ce a avut această opţiune: „Echipa a început să joace bine şi sper să facem performanţă la Giurgiu. Planul nostru este să avem, la fiecare meci, 6.000-6.500 de oameni pe stadion, ceea ce ar fi suficient. Investiţia totală se va ridica la aproximativ trei milioane de euro. Decizia de a pleca de la Ploieşti a fost luată de acum doi ani. Am avut parte de tot felul de şicane din partea autorităţilor de acolo, care voiau să i se facă loc Petrolului. Eu sunt din Giurgiu, nefiind nicio problemă aici, având şi parte de sprijin. Îmi pare rău de oamenii de la Ploieşti, am avut un număr mic de fani. Nu mai puteam sta în acea atmosferă de huliganism. Vă amintiţi ceea ce s-a întâmplat la meciul de Cupă, cu Petrolul, când s-a lăsat cu ameninţări cu moartea şi cu geamuri sparte la autocarele suporterilor noştri”! Plecarea Astrei nu va lăsa în urmă cine ştie ce regrete, starea de conflict dintre cele două cluburi locale din Liga I fiind întreţinută, deşi nu recunoaşte acum, şi de deciziile – vezi şi numai preţurile aberante de la bilete, din toamna trecută, de la cele două derbiuri, din Cupa României şi, respectiv, campionat, fixate de FC Astra, cu aprobarea patronului său. Totuşi, se spune că ruptuira de Ploieşti nu ar fi chiar totală, „alb-negrii” urmând a se antrena, în timpul săptămânii, pe „Columbia” şi a merge la Giurgiu doar cu 24 de ore înaintea partidelor oficiale de pe teren propriu.