„Gazeta sporturilor” explică de ce nu s-a bucurat Hamza Younes după golul egalizator reuşit de el în confruntarea de la Constanţa

Redactia -

Pe www.gsp.ro, luni, 8 octombrie 2012, s-au oferit explicaţii asupra faptului că – aşa cum au observat şi spectatorii meciului dintre Viitorul Constanţa şi Petrolul Ploieşti, ca şi cei care s-au aflat în faţa micilor ecrane, urmărind transmisia de pe „DigiSport1” – golgheterul echipei antrenate de către Mircea Rednic, tunisianul Hamza Younes (foto, manifestându-se temperamental cu prilejul altui joc; www.gsp.ro), nu şi-a mai exteriorizat bucuria în momentul înscrierii unui gol, deşi a fost vorba, pe arena Farului, de cel egalizator, ce a deschis drumul spre succesul obţinut în minutul 87, graţie acţiunii sale decisive, în urma căreia Vlăduţ Morar a înscris pentru 2-1. „Gazeta sporturilor” a dezvăluit că între fotbalistul african, ţinut pe banca de rezerve, la Constanţa, vreme de 71 de minute, şi antrenorul său ar exista anumite animozităţi, de când Rednic i-a făcut loc în primul „11”, ca vârf împins, favoritului său, Jeremy Bokila, şi l-a trimis să evolueze ca mijlocaş lateral stânga pe maghrebian. Mai mult, „Puriul”, care deja pare a fi un tip răzbunător, ca şi în cazul lui Vasili Hamutovski, uitat pe bancă de etape bune, fiindcă i-ar fi răspuns la critici, după meciul cu CSMS Iaşi, l-a ignorat pe Hamza la alcătuirea echipei pentru partida cu Viitorul. „Nu s-a bucurat la gol?” – a întrebat Mircea Rednic, făcându-se că nu a observat episodul, adăugând, apoi, că „e treaba lui. Younes trebuie să-şi respecte antrenorul şi coechipierii. În alte meciuri a jucat slab şi a fost titular”! Acesta a fost răspunsul primit de către jurnalistul care l-a chestionat pe tehnician! Despre acelaşi Hamza Younes, tot pe www.gsp.ro, se mai scrie că ar fi provocat divorţul de predecesorul lui Mircea Rednic, Gigi Mulţescu, actualul antrenor al Astrei Giurgiu, atunci când a fost susţinut şi de coechipierii săi, Sony Mustivar şi Damien Boudjemaa. Ceva adevăr este, însă „Gazeta…” nu a mers şi mai departe şi nu scris şi de ce s-au supărat, atunci, străinii pe Mulţescu. Mai exact, pentru jigniri proferate public la adresa lor!

Astfel, în afara conflictului deschis cu suporterii prezenţi la meciul cu trupa lui Gheorghe Hagi, plasaţi în peluză şi în tribuna I, un altul a apărut pe firmament pentru Rednic, cel cu principalul realizator al Petrolului, şi din acest sezon, Younes, care i-a „răspuns” tehnicianului aşa cum ştie el mai bine: marcând un gol important! Nu înţelegem de ce antrenorul este atât de ranchiunos – deja nemaifiind o simplă întâmplare -, fiindcă o astfel de atitudine conflictuală a sa nu poate aduce cu sine decât necazuri pentru jucători şi suporterii acestora.