„Gazeta sporturilor” loveşte iar în clubul găzarilor!

Redactia -

Într-un scurt articol, vădit tendenţios, al cărui autor, anonim, nu a ţinut cont de realitatea celor întâmplate în meciul de la Vaslui al Petrolului, contra formaţiei lui Adrian Porumboiu, trei dintre fotbaliştii străini achiziţionaţi vara aceasta, se scrie că la cererea expresă  aantrenorului Mircea Rednic, este vorba despre Jean Sony Alcenat, Manasse Ruben Enza-Yamissi (foto, în stânga, în duel cu Marius Niculae, priviţi de Lukasz Szukala; www.gsp.ro) şi Jeremy Bokila, sunt caracterizaţi ca fiind, nici mai mult, nici mai puţin, decât „petarde”! Astfel li se anulează tuturor, dintr-un condei, destulele realizări şi sunt scoase în evidenţă doar erorile. Este un material jurnalistic care continuă pe linia celor în care Florian Walter – prezent alături de Petrolul şi în Austria, şi la Vaslui, ca şi la Ploieşti, pe „Ilie Oană”, când a jucat împotriva Ceahlăului Piatra Neamţ – era dat când din nou la „U” Cluj, când la Buzău sau Timişoara.

Concret, iată care a fost analiza făcută celor trei strainieri mai sus menţionaţi, primii doi fiind integralişti la partida cu FC vaslui, iar al treilea intrând, din postură de rezervă, în repriza secundă: Bokiladueluri/câştigate: 12/2 (17%); pase/precise: 2/0 (0%); acţiuni/reuşite: 15/3 (20%); notă la cronica „Gazetei sporturilor”: 5, Enza-Yamissimingi pierdute: 6; pase greşite: 9; acţiuni/reuşite: 60/48 (80%); notă la cronica „Gazetei sporturilor”: 4, Alcenatmingi pierdute: 12; pase greşite: 16; acţiuni/reuşite: 104/80 (77%); notă la cronica „Gazetei sporturilor”: 4.

Să se scrie că Jeremy Bokila nu a avut nicio ocazie de gol, aşa cum este în text, fie nu s-a văzut meciul de la Vaslui, fie este vorba despre rea-voinţă sau cine ştie ce alt interes concurenţial, în raport cu alt cotidian central de sport, perceput – probabil – ca fiind favorizat de SC FC Petrolul. Congolezo-olandezul a avut două situaţii de a marca, la prima dintre acestea, Dani Coman salvând cu piciorul, iar la a doua – Fernando Varela suflându-i mingea în momentul în care se pregătea să-l lobeze pe noul portar al moldovenilor. La rândul lor, Manasse Ruben Enza-Yamissi, mai ales el, şi Jean Sony Alcenat au intrat bine în joc, au făcut ulterior şi anumite erori, haitianul având ghinion la devierea nefericită de la golul de 3-0, dar au şi dovedit că, avându-se pe viitor puţină răbdare cu ei, se vor dovedi fotbalişti nu numai utili, ci şi valoroşi. Dar aşa se întâmplă când nu vezi pădurea din cauza bârnei din ochi! Ca mâine-poimâine, aceiaşi jurnalişti vor alerga după cei trei să le ia interviuri, când vor înţelege că denaturarea, chiar şi parţială, a adevărului nu are nicio legătură cu deontologia profesională!