„Gazeta sporturilor” scrie că Dan Capră s-ar fi împrumutat de bani la Mutu! Lucescu jr. l-a refuzat și a fost dat afară!

Redactia -

„Gazeta sporturilor” scrie că Dan Capră s-ar fi împrumutat de bani la Mutu! Lucescu jr. l-a refuzat și a fost dat afară!

S-a rupt… fundul sacului cu bani de la SC FC Petrolul? Un scenariu al siteului publicației Gazeta sporturilor „spune” că patronul SC FC Petrolul Ploiești, Daniel Capră, s-ar fi împrumutat cu bani de la Adrian Mutu și că ar fi fost refuzat, ulterior, de către Răzvan Lucescu, căruia i-ar fi cerut un „ajutor” de același gen întins pe un termen lung! Cotidianul scrie că acesta ar fi fost motivul pentru care Lucescu jr. ar fi fost dat afară, urgent, de la echipa „lupilor”!

Pe frontul www.gsp.ro, siteul publicației Gazeta sporturilor, a tronat, preț de câteva minute, cu un titlu de Breaking News, informația potrivit căreia patronul SC FC Petrolul, Daniel Capră (foto sus; www.fcpetrolul.ro), s-ar fi împrumutat cu circa 300.000 de euro la jucătorul Adrian Mutu (foto mijloc, în dreapta; www.ziarulatac.ro), motiv pentru care ar fi și acceptat o plecare a acestuia în India, pentru a semna un contract întins pe trei luni, octombrie, noiembrie și decembrie, cât durează Superliga din India, la startul căreia se vor alinia opt echipe, fiecare având în prim-plan o vedetă din fotbalul mare. Mutu tratează cu FC Pune City, club patronat de un star de cinema de la „Bollywood”, actorul Salman Andi_Crangu_fcpetrolul.roKhan, iubitul Iuliei Vântur, prezentatoare de știri de la „Pro TV” și fostă co-prezentatoare, împreună cu Ștefan Bănică, a emisiunii Dansez pentru tine, scoasă definitiv din grila postului, conducând astfel la o plecare masivă a realizatorilor și a unora dintre participanți la postul concurent Antena 1. Contactat de televiziunea sport.ro și chestionat despre dezvăluirea de pe siteul Gazetei sporturilor, Dan Capră a declarat că a reziliat amiabil astăzi, 26 septembrie 2014, contractul cu Mutu, iar clubul găzarilor nu va încasa niciun ban, inițial vehiculându-se în presa centrală ca fiind vorba despre 100.000 de euro. Patronul Petrolului a explicat că a avut o înțelegere inițială cu fotbalistul ca, în eventualitatea în care acesta ar primi fi o ofertă tentantă, să fie lăsat să plece fără nicio compensație financiară pentru club. „Gazeta sporturilor” notează că, de fapt, tot „Briliantul” va intra în posesia celor 100.000 de euro pe care FC Pune City i-ar fi achitat clubului găzarilor, pentru a elibera un jucător aflat sub anagajament, și că ex-internaționalul a optat brusc pentru transfer în străinătate din dorința de a-și recupera banii împrumutați lui Capră. Se mai spune că, în India, Adrian Mutu ar încasa 500.000 de euro, pentru cele trei luni de anagajament la formația mai sus-menționată. Rămân în suspensie încă aproximativ 200.000 de euro, despre care „Gazeta sporturilor” a scris că ar mai trebui să fie returnați lui Mutu, de către patronatul SC FC Petrolul. De unde vor proveni banii?

Tot același site mai scrie că motivul divorțului intempestiv și neașteptat, totodată, dintre clubul ploieștean din Liga I și fostul antrenor principal Răzvan Lucescu (foto jos; www.fcpetrolul.ro), fiul lui Mircea Lucescu fiind demis a doua zi după remiza de la Târgu Jiu, cu Pandurii, scor: 1-1, din etapa a VII-a, ar avea drept explicație solicitarea patronului „galben-albaștrilor” pentru un… Marius_Nicolae_alta_noua_fcpetrolul.roîmprumut de 500.000 de euro, pe termen lung, iar Lucescu jr. ar fi refuzat din start un astfel de ajutor. Sursa „Gazetei sporturilor” afirmă că, în urma unei discuții aprinse între Dan Capră și Lucescu jr. și a refuzului celui din urmă, cel dintâi i-a arătat pe loc… poarta stadionului! Aceeași sursă mai menționează și că motivul pentru care Capră i-ar fi solicitat sprijinul tehnicianului ar fi fost tot lipsa de lichidități, ca și la momentul împrumutului de la Adrian Mutu, justificându-se banii vor fi folosiți pentru plata salariilor jucătorilor, a utlităților și a altor cheltuieli stringente.

Adrian_Mutu_ziarulatac.roDacă se vor adeveri spusele sursei cotidianului central, atunci ar însemna că SC FC Petrolul este aproape „pe butuci”, din punct de vedere financiar, și că imposibilitatea de a găsi un creditor ar conduce spre insolvență. Oricum, înaintea meciului cu Viitorul, de duminică, 28 septembrie, ora 18.30, în direct pe „Look TV”, o astfel de dezvăluire, care a ajuns cu siguranță și la urechile jucătorilor, ar putea avea efecte negative asupra evoluției acestora. Și-așa, se tot zvonea că mai mulți dintre fotbaliștii străini ar avea de gând să nu mai semneze, la iarnă, prelungirea contractelor cu clubul găzarilor, scadente în vara viitoare, sau chiar – în cazul celor care mai au angajament și de atunci încolo – să fie lăsați să plece de la Ploiești, în pauza competițională dintre tur și retur. În situația în care nu este decât un zvon fals, e cât se poate de clar că ultimele evenimente – plecarea lui Ovidiu Hoban la Hapoel Beer’Sheva, în Israel, și a lui Adrian Mutu – la FC Pune City, în India, demiterea lui Răzvan Lucescu, Razvan_Lucescu_la_pardesiu_fcpetrolul.rodemisia, în semn de solidaritate cu tehnicianul, a managerului sportiv Marius Nicolae (foto mijloc, stânga; www.fcpetrolul.ro), suspendările și accidentările de mai lungă sau mai scurtă durată ale unor jucători importanți au transformat clubul găzarilor într-un vulcan ce stă să erupă, din moment în moment. Eliminată din Europa League și Cupa Ligii, calificată în optimile Cupei României-Timișoreana și clasată pe poziția a șasea din ierarhia la zi a Ligii I, echipa antrenată de-acum de Gheorghe Mulțescu se află într-un moment de cumpănă, un eventual eșec la Chiajna, la capătul partidei cu Viitorul, urmând a însemna nu numai o cădere la mijlocul clasamentului, ci și o escaladare a conflictului, devenit deja acut, dintre patronat, conducerea executivă a clubului și suporteri, cei din urmă declanșând, de la meciul cu CFR Cluj, din campionat, o campanie puternică de contestare împotriva lui Daniel Capră, a directorului executiv Alexandru Crângu (foto mijloc, în sacou de culoare neagră; www.fcpetrolul.ro) și a ex-managerului sportiv Marus Nicolae. La Ploiești, spiritele sunt încinse la maximum, iar viitorul echipei și al clubului a căpătat deja contururi întunecate! De urmărit…