„Lupii” au anunţat oficial prima lor achiziţie: vine şi un prim brazilian din istoria echipei fanion a Ploieştiului şi a Prahovei

Redactia -

Pe siteul SC FC Petrolul Ploieşti a fost anunţat, oficial, primul transfer făcut pentru viitorul campionat. Astfel, „lupii” au achiziţionat un fundaş stânga de la Concordia Chiajna, Guilherme Haubert Sitya (foto, în dreapta, luptându-se cu viitorii săi colegi de echipă, Damien Boudjemaa şi Monsef Zerka, nr. 14; www.fcpetrolul.ro). Brazilianul în vârstă de 22 de ani – primul din istoria Petrolului sosit din ţara lui Pele – a fost adus la clubul din judeţul Ilfov de către actualul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, alături de conaţionalii Adi Rocha şi Alex dos Santos. Primul a semnat cu Steaua Bucureşti, iar al doilea a anunţat, înainte de zborul spre acasă, că nu-şi mai doreşte revenirea la Chiajna, după plecarea lui Reghecampf.

Titular al postului de fundaş stânga la Concordia, Guilherme s-a remarcat prin viteză, ambiţie şi dârzenie, fiind şi autorul mai multor centrări foarte bune, care au condus la goluri ale de-acum foştilor săi coechipieri. Prin vârstă şi valoare, el constituie o achiziţie foarte bună, dar şi neaşteptată, pentru formaţia „galben-albaştrilor”. Înainte de a sosi în România, el a evoluat, în ţara sa de baştină, la Porto Alegre Futebol Clube şi SER Caxias do Sul. Guilherme Haubert Sitya a semnat, potrivit www.fcpetrolul.ro, un contract întins pe două ediţii de campionat, cu echipa fanion a Ploieştiului şi a Prahovei.