„Lupii” au învins-o, la Maribor, și pe campioana Sloveniei. Patru victorii, din tot atâtea posibile, pentru Adrian Mutu & Co.!

Redactia -

„Lupii” au învins-o, la Maribor, și pe campioana Sloveniei. Patru victorii, din tot atâtea posibile, pentru Adrian Mutu & Co.!

După Dinamo Zagreb, campioana Croației, Petrolul Ploiești a dispus miercuri, 2 iulie 2014, și de ocupanta primului loc din ultima ediție a celei dintâi ligi a Sloveniei, NK Maribor, pe arena acesteia, „Ljudski”, în fața a 150 de spectatori, printre care și șapte fani de-ai „lupilor”, veniți special din țară pentru a viziona live ultimele două jocuri-test ale favoriților, din stagiul de pregătire. Petrolul a câștigat cu 2-1 (0-1), reușind să răstoarne scorul după ce gazdele punctaseră, în minutul 37, prin Damjan Bohar, cel care l-a executat pe căpitanul „galben-albaștrilor” din prima repriză, portarul brazilian Peterson dos Santos Pecanha, fructificând o pasă în adâncime a lui Zeljko Filipovic. Iar asta după ce Bohar a rămas în poziție de unu la unu cu apărătorul buturilor oaspeților. Slovenii au mers la cabine cu un ecart de un gol, dar și cu regretul că același jucător, atacantul Nusmir Fajic, a țintit de două ori barele, în minutele 11 și 14! Așa cum notează www.fcpetrolul.ro, primul mitan a fost dominat de NK Maribor, replica Petrolului fiind mai puțin grozavă. La reluare însă, antrenorul principal Răzvan Lucescu i-a trimis pe teren pe Marian Dean Beța și Adrian Mutu, iar găzarii au apărut mai mult în joc. După ce Fajic a mai irosit două bune oportunități de a majora scorul (51 și 54), Lucescu jr. a mai optat și pentru alte schimbări, până la finele meciului-test folosind toți echipierii avuți la dispoziție. După o oră de joc, între buturi a apărut Mirel Bolboașă, iar Pecanha i-a lăsat astfel banderola lui Mutu. Reacția eficientă a petroliștilor la poarta lui Aljaz Cotman s-a consemnat imediat după ce tehnicianul Petrolului a mai operat încă cinci modificări în efectiv – Gerson Guimaraes Ferreira, Laurențiu Marinescu, Soni Mustivar, Gevaro Nepomuceno și Patrick N’Koyi. În minutul 73, Marinescu a executat o lovitură de la colțul terenului, Juan Angel Albin a prelungit balonul cu capul, iar Gerson s-a aflat la locul potrivit și a egalat „la unu”. Ploieștenii au forțat în finalul partidei amicale și au reușit astfel să bifeze cel de-al patrulea succes consecutiv, din tot atâtea posibile, din stagiul de la Maribor. În urma unui duel al lui Mutu cu Ziga Zivko, tânărul internațional sloven a lovit mingea cu mâna, iar arbitrul local, Alen Boroșak, a arătat punctul cu var, în minutul 87, acolo de unde „Briliantul” a transformat, cu o „scăriță”, pentru 2-1. O execuție de artist, așa cum a postat www.nkmaribor.com! La campioana Sloveniei au evoluat doi fotbaliști care au trecut prin Liga I a României, unul chiar și pe la Petrolul, dar în eșalonul secund, venit de la Dinamo, fiind vorba despre înaltul și masivul atacant francez de culoare Jean-Philippe Mendy, și  internaționalul local Dare Vrșic, fostă mare speranță a Politehnicii Timișoara, la care a evoluat ca mijlocaș de creație. Vrsic a plecat însă din Banat cu un gust amar, el reclamând atunci modul inacceptabil în care a fost tratat de către oficialii clubului patronat de Marian Iancu!

În partida câștigată pe „Ljudski”, Răzvan Lucescu a utilizat următorii jucători: Pecanha (cpt; 60 – Bolboașă) – Alcenat, Hoban, Satli (71 – Gerson), Fanchone (46 – Beța) – Romario (71 – Mustivar), Pablo de Lucas (71 – L. Marinescu) – Priso (71 Nepomuceno), Albin (80 – Mareș), Morar (46 – Ad. Mutu) – Tamuz (71 – N’Koyi). Au fost menajați Andrei Peteleu, cu probleme musculare, și Filipe Teixeira, care acuză dureri la genunchi, nefiind folosiți nici portarii Alberto Cobrea și Iulian Oprea, precum și jucătorii de câmp Geraldo Alves, Alexandru Radu și Roberto Alecsandru. La rândul său, omologul lui Lucescu de pe banca lui NK Maribor, Ante Șimundza, a optat pentru: J. Handanovic (46 – Cotman) – Stojanovic (71 – Vujcic), Rajcevic (71 – Zivko), Șuler (46 – Arghus), Mejac (71 – Viler) – Bohar (66 – Cvijanovic), Filipovic (71 – Hoti), Dervișevic (71 – Mertelj), Vrșic (46 – Ibraimi) – Mendy (46 – Tavares), Fajic (71 – Zahovic). Oaspeții l-au avut în față, ca și anul trecut, de altfel, în testul încheiat cu scorul de 1-1, pe Jasmin Handanovic, vărul goal-keeper-ului lui Internazionale Milano, Samir Handanovic. Ultimul meci-test al „lupilor” va avea loc vineri, 4 iulie, contra unei alte trupe campioană en-titre, cea a Serbiei de data aceasta – Partizan Belgrad. A doua zi, delegația Petrolului se va întoarce la Ploiești, iar fotbaliștii vor avea două zile de pauză, urmând a reveni luni, 7 iulie, la antrenamente, pe propria arenă.

Foto: www.nkmaribor.com