„Lupii” au terminat turneul din Slovenia aşa cum l-au început – cu o remiză. Mojica a plecat în China?

Redactia -

„Lupii” au terminat turneul din Slovenia aşa cum l-au început – cu o remiză. Mojica a plecat în China?

Odată cu ultimul meci-test din stagiul de pregătire şi jocuri din Slovenia, cel cu echipa din prima ligă a Ucrainei, Zoria Lugansk, încheiat joi, 4 iulie 2013, cu un scor alb, 0-0, şi un antrenament matinal, vineri, echipa SC FC Petrolul Ploieşti şi-a încheiat turneul din străinătate, urmând a reveni la Ploieşti în seara zilei de azi, după un drum, cu autocarul, la Viena, iar apoi un zbor – spre România. Ulterior, antrenamentele vor avea loc acasă, până la Supercupa cu Steaua, de miercuri, 10 iulie, ora 20.45, în direct pe „Pro TV”.

În partida cu ucrainienii, antrenorul principal Cosmin Contra a optat pentru odihnirea, mare parte din joc, a fotbaliştilor care au adus singura victorie a sejurului din Slovenia, cea în dauna campioanei Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, scor: 4-1. Astfel, Contra a început cu un prim „11” dificil de anticipat, utilizându-i cu precădere pe jucătorii mai puţin folosiţi de-a lungul turneului. În repriza secundă, şi-au făcut loc şi viitorii presupuşi titulari, inclusiv nou-venitul Filipe Teixeira (foto, în echipament albastru; www.fcpetrolul.ro), căruia i s-a dat posibilitatea să evolueze timp de aproape o jumătate de oră. Asta deşi tehnicianul declarase anterior, pentru un jurnal prahovean, că lusitanul va fi apt să ducă mai mult dintr-un meci abia de luna viitoare! Diferenţa de valoare dintre combatante a fost pregnantă în primele 45 de minute, atunci când Zoria a contat mai mult la poarta Petrolului, a trimis o dată şi mingea în plasă, dar atunci nigerianul Lucky Idahor s-a grăbit el să marcheze, deşi era în ofsaid, anulând astfel reuşita iminentă a fostului fundaş stânga al Politehnicii Timişoara, Nikola Ignjatjevic, cel care fusese adus la formaţia din oraşul de pe malurile Begăi de la celebra Steaua Roşie Belgrad. După pauză, au mai ameninţat şi petroliştii buturile adversarilor, însă – în ciuda unor ocazii bune ale lui Geraldo Alves, Nini Popescu, Ionuţ Neag şi Marian Cristescu – rezultatul final a rămas acelaşi ca în minutul 1 al întâlnirii.

Iată care au fost jucătorii la care a făcut apel Cosmin Contra în disputa cu Zoria Lugansk: Bornescu (81 – Povilas) – Naziri (46 – Achim), Neag, Geraldo (cpt; 73 – Enza-Yamissi), Grecu (46 – Guilherme) – Romario (73 – Mustivar), Pablo de Lucas (64 – Teixeira) – Ad. Ilie (68 – Boudjemaa), M. Cristescu (73 – Hoban), Nini Popescu (73 – Grozav) – Ad. Cristea (73 – Younes). De subliniat că, dacă doi dintre cei trei juniori deplasaţi în acest stagiu, Adrian Ilie şi Nini Popescu, au prins, contra ucrainienilor, 68 şi, respectiv, 73 de minute pe teren, în schimb a lipsit Jeremy Bokila, probabil menajat după unele dureri musculare acuzate în acest stagiu. Între timp, spaniolul Ruben Ramos Martinez a fost trimis în Spania, pentru a se trata din cauza unei probleme de ordin medical, iar Andrei Lungu – la o clinică din Koln, cu scopul de a face investigaţii de specialitate cu privire la starea genunchiului său operat, fapt pentru care a şi stat pe tuşă vreme de un an. Altfel, dacă despre Jean Sony Alcenat se ştia că nu va mai veni la Maribor, fiind angrenat în meciuri din Gold Cup, cu echipa naţională a statului Haiti, nu a mai ajuns acolo nici bolivianul Gualberto Mojica Olmos, deşi s-a spus că ar fi fost în aşteptarea vizei de Slovenia, după ce fusese protagonistul unui accident de maşină, în ţara sa. Interesant este că Mojica apare în prezent pe www.transfermarkt.de având în dreptul său numele unei… echipe din China, Chongqing Lifan! Asta în vreme ce fostul lui coechipier de la Petrolul, francezul Florent Sauvadet, căruia nu i s-a mai prelungit contractul cu clubul găzarilor figurează cu un semn de întrebare în spaţiul în care se trece denumirea unei formaţii. Cum nu s-a anunţat nimic oficial în privinţa sud-americanului, nu ar fi exclus să fie totuşi vorba despre o informaţie greşită preluată de siteul specializat în stabilirea cotelor fotbaliştilor. Bilanţul final al turneului din Slovenia al Petrolului a fost următorul: 2-2 cu Lokomotiva Zagreb, în primul meci-test, apoi 0-1 cu Hajduk Split, 1-1 cu NK Maribor, 0-1 cu Partizan Belgrad, 4-1 cu Ludogoreţ Belgrad şi 0-0 cu Zoria Lugansk. Cum rezultatele contează mai puţin în partidele amicale, rămâne de văzut însă cât de mult le-au folosit „lupilor” jocurile cu echipe titrate din estul continentului.