„Lupii” – contra unei echipe de tineret, în meciul de prezentare

Redactia -

Dacă Gheorghe Chivorchian, mai noul preşedinte executiv al Ceahlăului Piatra Neamţ, nu a acceptat ca AEK Atena să vină cu echipa a doua la meciul de prezentare al echipei din oraşul de la poalele Pietricicăi, în schimb, poate şi în criză de timp pentru aducerea unui alt adversar, cei de la SC FC Petrolul au admis ca grecii să vină cu… formaţia de tineret a „galben-negrilor”! În fond, cu şase zile înaintea debutului oficial în ediţia 2012-2013 a campionatului Ligii I, nici nu era nevoie de vreun oponent foarte tare, existând riscul unor nedorite accidentări, unele ce pot însă apărea chiar şi în faţa unor aspiranţi la gloria lui Lymperopoulos sau Kafes. Cert este că, în lotul deplasat încă de vineri, 13 iulie, la Ploieşti, nu se regăseşte niciun jucător cunoscut, între timp AEK mai vânzând dintre jucătorii din sezonul trecut, aflată în mare criză de ordin financiar. Siituaţie de care ar putea profita şi Petrolul, dacă va dori şi practic, nu numai declarativ, pentru calmarea unor eventuale spirite încinse de decizia oaspeţilor.

Petroliştii, care nu mai pot de dorul echipei lor de suflet, se declară oricum mulţumiţi că vor vedea noul look al „lupilor” cu puţin mai devreme de intrarea în circuitul oficial, nemaicontând astfel, pentru unii fani, cu ce efectiv a venit gruparea care va onora contractul pentru meciul de prezentare. Chiar dacă numele celor ajunşi în România nu spun, acum, absolut nimic, iată –  aşa cum a fost postat pe siteul oficial al clubului grec – care este lotul lui AEK Atena care va putea fi văzut duminică, de la ora 20.00, pe arena „Ilie Oană”, oferind replica băieţilor lui Mircea Rednic: Teodor Moschonas, Marte Papourtzis, Hercules Garoufalias, Giorgios Nikoltsis, Giorgios Arestis, Stamatis Kalamiotis, Nick Rupt, Maltsi Flosarnt, Spyros Matentzidis, Socrate Tsoukalas, Fotis Kezos, Giorgios Apostolopoulos, Constantinos Tsoupros, Claus Tsevas, Manthos Nafpliotis, Tzakis Stratos, Giorgios Bastanis, Thomas Bastanis, Constantinos Letros, Nikos Argiriou şi Nick Moustakis. Sunt 21 de tineri jucători, ale căror nume le vom ţine totuşi minte, pentru a vedea câţi dintre ei vor ajunge să evolueze şi în prima ligă a Greciei.

Până la debutul meciului de prezentare a noii echipe a Petrolului, spectatorii se pot delecta, de la ora 19.00, cu un scurt joc de old-boys – deh, vârsta! – a foştilor jucători ai „lupilor”, din 1982, în compania unei selecţionate alcătuite din foşti fotbalişti, cu vârste similare, ai echipelor de pe Valea Prahoevei, avându-i drept antrenori, onorifici, desigur, pe Mircea Dridea, fosta mare glorie a clubului găzarilor, şi – respectiv – pe Gheorghe Dumitraşcu, şi el ex-component al echipei fanion a Ploieştiului şi a Prahovei. Partida merită urmăriită şi nu numai de dragul nostalgiilor. Să sperăm că stadionul va fi plin!