„Lupii”, egalii campioanei Republicii Moldova. Mutu a bifat primele goluri ale sale pentru găzari!

Redactia -

„Lupii”, egalii campioanei Republicii Moldova. Mutu a bifat primele goluri ale sale pentru găzari!

Cu o singură victorie în cele patru meciuri-test desfășurate până acum în cele două stagii de pregătire și jocuri de la Belek, Petrolul a debutat în forță, în fața campioanei Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, alcătuită 99% din stranieri, și a condus după primele 20 de minute de joc la două lungimi, ambele goluri fiind ale lui Adrian Mutu (foto, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), cele dintâi ale sale în echipamentul galben-albastru. În minutul 3, „Briliantul” a taxat, cu capul, o eroare a portarului basarabean Dumitru Stajila, cel care a scăpat mingea de mâini, la o centare a lui Jean Sony Alcenat, facilitându-i o reușită simplă petrolistului, iar peste alte 16, a înscris cu un șut plasat, după un „serviciu” al lui Njongo Lobe Priso și o lăsare inteligentă a balonului de către Ianis Zicu (foto, în stânga; www.fcpetrolul.ro). Adversarii au ripostat prin Silva Henrique de Sousa Luvannor, care a redus din handicap în minutul 30, tot brazilianul aducând egalarea în repriza secundă, 2-2, cu un sfert de oră înainte de finalul confruntării, stabilind astfel rezultatul final după un lob care l-ar fi făcut invidios și pe… Ilie Năstase. Însă, echipa din Republica Moldova putea răsturna scorul, apoi, dar golul a fost nevalidat din cauza unui ofsaid semnalizat de la margine. După o primă repriză mai bună, când Vlăduț Morar mai putea înscrie, dar – scăpat singur spre buturi – a șutat „cu ochii închiși” peste transversală, în partea a doua a întâlnirii, „galben-negrii” au avut o bară prin… Cadu al lor (51), al cărui nume întreg este Carlos Eduardo de Fori Mendes, și o mare ocazie a lui Ismail Isa (62). Au apărut și nervii în minutul 70, în urma meleului războinic de-atunci, care a adus… băncile de rezerve pe teren, arbitrul turc le-a arătat cartonașe roșii celor doi căpitani din acel moment, Geraldo Alves și, respectiv, Juan Alberto Andreu Alvarado, alias Melli. Apoi, a venit egalarea lui Luvannor și golul anulat, Petrolul având un mitan al doilea slab.

După terminarea meciului, principalul colaborator al antrenorului principal Cosmin Contra, secundul Laurențiu Roșu, a declarat, pentru www.fcpetrolul.ro,”a fost un amical util, noi am început mai bine și am reușit să marcăm de două ori prin Mutu, iar ei au redus din diferență, după o greșeală a defensivei noastre. În partea secundă, am făcut mai multe schimbări și, pe acest fond, Sheriff a egalat. Am avut momente bune de joc, am fost agresivi și am făcut un presing avansat în jumătatea adversă, dar am și făcut unele greșeli, care ne-au costat. Mai avem două jocuri de pregătire, sperăm să evoluăm din ce în ce mai bine și să și câștigăm”.

Contra a început disputa cu următorul „11”: Povilas – Alcenat, Geraldo, Enza-Yamissi, Guilherme – Hoban, Pablo de Lucas – Priso, Zicu, Morar – Ad. Mutu, iar la reluare a optat asupra unei alte formule: Povilas – Alcenat, Geraldo, Gerson, Guilherme – Mustivar, Pablo de Lucas – S. Achim, Zicu, Morar – Ad. Mutu, pe parcurs mai intrând pe gazonul terenului de la „Papillon Sport Center” și Romario, Beța și Camara. Următoarele jocuri-test ale Petrolului, cele cu echipe din Superliga Rusiei, Kuban Krasnodar și, respectiv, Terek Groznâi, trupa lui Jeremy Bokila și Gheorghe Grozav, vor fi ultimele din al doilea stagiu de la Belek. Până în prezent, s-au consemnat un succes (cu FK Jagodina), două remize (cu Sturm Graz și Sheriff Tiraspol) și două înfrângeri (cu Anji Mahacikala și Cernomoreț Odessa). Cum viitoarele adversare vor fi din puternicul și bogatul campionat rusesc, șansele unui nou succes par a fi destul de mici.