„Lupii” fac campanie anti-violenţă

Redactia -

Pentru a mai schimba din impresia neplăcută lăsată în toată ţara, în urma incidentului grav petrecut la finele primei reprize a meciului de campionat dintre SC FC Petrolul şi Steaua, Vivi Răchită şi cinci dintre fotbaliştii mai importanţi ai grupării „lupilor” au filmat un spot anti-violenţă, managerul general explicând, pentru siteul „Gazetei sporturilor”, că ”trebuie să fie un proiect credibil, pentru că fotbaliştii şi marea masă a suporterilor n-au avut nicio vină la incidentele de duminică” (n.r. – 30 octombrie). Demararea acestei campanii anti-violenţă se spune că are drept scop a arăta ţării întregi că municipiul Ploieşti şi SC FC Petrolul nu au nicio vină în privinţa faptelor regretabile şi reprobabile de la meciul cu Steaua.

Clipul a fost filmat de către Emil Budău, producătorul emisiunii „Marţeinii din Ploieşti”, una care a avut un mare succes printre suporterii Petrolul, în campionatul trecut, în Liga a II-a. S-a ţinut cont de faptul că, atunci, SC FC Petrolul a primit premiul fair play, iar în acest tur de campionat, dintre cele trei cartonaşe roşii încasate, unul s-a luat pe bancă, de fapt fiind vorba de al doilea „galben”, încasat de Dănuţ Enescu, după ce a revenit de la vestiare, ulterior schimbării sale, din meciul cu Oţelul, iar altul – pentru un fault din postură de ultim apărător al fostului portar titular, macedoneanul Suad Zendeli.

Pentru această campanie au fost aleşi Vivi Răchită şi jucătorii Mihai Tudor, Pompiliu Stoica, Daniel Opriţa, Florentin Dumitru şi Valentin Negru (foto; www.gsp.ro), care au transmis mesaje împotriva violenţei şi au anunţat că au decis ca, împreună cu ceilalţi coechipieri, să nu mai răspundă la solicitările propriei galerii în vederea scandării de măscări la adresa adversarilor sau de a face gesturi obscene faţă de colegii de întrecere. Ei consideră că nu vor fi cu nimic mai puternici dacă fanii scandează trivialităţi, înjură sau se duelează cu jucătorii şi galeria oponenţilor, apreciind că rolul suporterilor lor este exclsuiv acela de a-i încuraja. „Petrolul nu trebuie să fie o echipă stigmatizată, fiindcă s-a dovedit mereu că nu are legătură cu violenţa” – a conchis Răchită.