„Lupii”, primii care au acces în semifinalele competiţiei KO; CSU Asesoft – la a patra înfrângere consecutivă în EuroChallenge Cup

Redactia -

Petrecându-se pentru câtva timp, meciurile CSU Asesoft – Joensuun Kataja, din etapa a IV-a a grupei B a competiţiei continentale de baschet masculin EuroChallenge Cup, şi Petrolul – Concordia Chiajna, din sferturile Cupei României-Timişoreana, la fotbal, au ţinut capul de afiş, în judeţul Prahova, marţi, 27 noiembrie 2012.

Dacă, pe arena Ilie Oană, a fost bucurie mare la sfârşitul confruntării, favoriţii suporterilor „lupilor” sărbătorind împreună cu aceştia accederea în semifinale, în schimb, la sala de sport din Brazi, tristeţea i-a caracterizat pe fanii „alb-albaştrilor”, odată cu pierderea şi a ultimei speranţe de depăşire a fazei grupelor.

Echipa antrenată de Cosmin Contral s-a impus cu scorul de 2-1 (1-0), prin  „dubla” de senzaţie a atacantului  de culoare Jeremy Bokila (foto, felicitat de Ovidiu Hoban şi Laurenţiu Marinescu; www.fcpetrolul.ro), din minutele 44 şi 55, congolezo-belgianul fiind desemnat „omul meciului” de către jurnaliştiii prezenţi şi primind astfel trofeul special, din partea sponsorului întrecerilor, firma Timişoreana, pentru ilfoveni reducând din handicap Florin Purece (82), din lovitură de pedeapsă. CSU Asesoft a fost învinsă însă şi în returul cu trupa finlandeză, de data aceasta la 13 lungimi, 67-80 (31-38), după ce, la Joensuu, pierduse la 24 de puncte diferenţă. Cei mai eficienţi jucători ai gazdelor au fost americanii Darius Hargrove (17 puncte) şi Robert Nyakundi (16; 2×3). Coşgheterul disputei de la Brazi a fost tot un yankeu, dar din tabăra nordicilor, Jonte Flowers (28; 3×3).