„Lupii”, prin pădure la Razgrad, cu gândul la antrenamente, meciul-test cu Ludogoreț și revenirea la Liga 1

Redactia -

„Lupii”, prin pădure la Razgrad, cu gândul la antrenamente, meciul-test cu Ludogoreț și revenirea la Liga 1

Miercuri, 4 septembrie 2013, de dimineață, antrenorul principal Cosmin Contra i-a convocat pe jucătorii de la SC FC Petrolul la un prim antrenament, la cantonamentul de la Crângu lui Bot, după mini-vacanța de patru zile acordată după desfășurarea manșei a doua din play-off-ul Europa League, cu Swansea City, de pe arena Ilie Oană. Ultereior, i- urcat în autocar și s-a plecat spre Razgrad, acolo unde s-a ajuns la orele serii, nemaifiind timp și pentru o dezmorțire, ci doar de o plimbare prin pădurea în care este amplasat hotelul Ostrovche (foto sus; www.fcpetrolul.ro).

Ulterior relaxării (foto jos; cu Damien Boudjemaa și Pablo de Lucas în prim-plan) și a exercițiilor de stretching, s-a mers la cină și, imediat, la somn. Joi, tehnicianul găzarilor a programat două ședințe de pregătire, care vor fi găzduite de baza de antrenament a campioanei Bulgariei, Ludogoreț Razgrad, echipă în compania căreia Petrolul va disputa un meci-test vineri, 6 septembrie, de la ora 17.30, cu un ceas și jumătate mai devreme decât se stabilise inițial. Iar asta din dorința de a se ajunge mai devreme la Ploiești, plecarea către casă urmând a se consemna imediat după joc. Contra a ales un lot format din următorii fotbaliști: Peterson dos Santos Pecanha, Mircea Bornescu, Valincius Povilas (portari); Jean Sony Alcenat, Sebastian Achim, Geraldo Alves, Alexandru Benga, Guilherme Haubert Sitya (fundași); Romario Santos Pires, Damien Boudjemaa, Pablo de Lucas, Njongo Lebo Priso, Filipe Teixeira (mijlocași); Abel Camara (atacant). Acestora li se adaugă doi juniori din propriul centru, Alexandru Ion și Alexandru Radu, ca și nou-transferații Marian Dean Beța (22 de ani) și Walter Fernandez Balufo (24 de ani). Primul este internațional de tineret, evoluează ca fundaș dreapta, putând fi folosit și pe banda stângă a defensivei, așa cum s-a procedat șimla Sportul Studențesc București, ultima sa echipă, pentru care a jucat oficial pe 1 decembrie 2012, iar al doilea este un mijlocaș ofensiv spaniol de picior stâng, împrumutat un sezon de la echipa belgiană Lokeren, cu opțiune de cumpărare definitivă și un contract ulterior întins pe trei ani. Fernandez a mai jucat la Barcelona B, Gimnastic de Tarragona FC, ambele din țara sa natală, și Videoton Szekesfehervar, în primul eșalon al Ungariei, acolo unde a atins vârful carierei sale de până acum. Ibericul a marcat de două ori în cinci ani! Pe aceeași perioadă de trei ani a semnat și Beța, care a fost adus din postură de lliber de angajament, el fiind orientat către Petrolul de către impresarul din Timișoara, Florin Iacob, fostul agent al ex-juniorului găzarilor, Cătălin Cursaru, golgheter al primului eșalon pe vremea când combătea pentru Selena Bacău. Ca o noutate de ultimă oră, la Razgrad, de fapt la hotelul situat la 10 kilometri de oraș, se află și atacantul ucrainean Evghen Pavlov (22 de ani), tot fără angajament, după ce a fost echipierul prim-divizionarei din țara vecină, Volin Luțk, el fiind direcționat de impresarul Traian Gherghișan, care recomandă din nou un fotbalist clubului „galben-albaștrilor”.

Plimbare_prin_padure_in_Bulgaria_fcpetrolul.roAbsentează de la acest stagiu din Bulgaria Ovidiu Hoban, selecționat în echipa națională a României pentru meciurile oficiale cu Ungaria, din aceeași zi cu partida amicală a echipei sale de club, și Turcia (10 septembrie), Ferebory Dore, convocat la formația Republicii Democrate Congo, și Sony Mustivar – chemat în premieră la cea a statului Haiti, căpitanul „lupilor”căpătând între timp cetățenia și a acestei țări, pe baza rudeniei cu persoane de acolo! Totodată, a rămas la Ploiești golgheterul Petrolului, Hamza Younes, după ce i-a fost depistată, la o radiografie magneto-nucleară, o leziune la ligamenatul colateral intern al unuia dintre genunchi, acolo unde se accidentase la returul cu galezii. Medicul echipei, dr. Claudiu Stamatescu, a declarat pentru www.fcpetrolul.ro„nu se pune problema pentru o intervenţie chirurgicală, dar accidentarea lui Younes necesită o imobilizare a genunchiului timp de 16-18 zile, după care va urma perioada de recuperare. Va putea reveni pe teren după circa cinci săptămâni, în total”. La rândul său, tunisianul a spus că „îmi doresc foarte mult să fiu pe teren la meciul cu Dinamo, de la București”. Partida din capitala țării, împotriva formației „câinilor”, este programată însă a se desfășura sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 21.30, în direct pe „DigiSport 1”. Cu probleme la menisc, internaționalul centrafrican al Petrolului, Manasse Ruben Enza-Yamissi s-a operat în Franța, în aceasta săptămână, și va reveni în România la mijlocul celei viitoare, pentru exercițiile de la sala de forță.

Deși aflați încă în perioada de recuperare după diverse accidentări, Vlăduț Morar și Laurențiu Marinescu au fost luați în Bulgaria, primul fiind aproape de a reintra, iar cel de-a doilea a trecut deja la alergări și atingeri ușoare ale balonului, însă va fi pe deplin apt de joc probabil la debutul lunii noiembrie. Până atunci, el se pregătește specific acestei perioade, sub supravegherea medicului și a preparatorilor fizici, acesta fiind și motivul pentru care a fost inclus în delegația pentru Razgrad.