„Lupii” s-au antrenat acasă cu 48 de ore înainte de meciul cu Vikingur. Noile achiziţii au făcut-o separat

Redactia -

„Lupii” s-au antrenat acasă cu 48 de ore înainte de meciul cu Vikingur. Noile achiziţii au făcut-o separat

Marţi, 23 iulie 2013, de la ora 19.30, jucătorii Petrolului care vor face deplasarea la Toftir, în Insulele Feroe, miercuri după-amiază, cu un charter, au avut programat un antrenament pe arena Ilie Oană, condus de către antrenorul principal Cosmin Contra. Acesta a acordat atenţie mai mare fotbaliştilor din lotul pentru meciul cu Vikingur Gota, din manşa a doua a turului II preliminar din Europa League, prima încheindu-se cu scorul de 3-0 (1-0) pentru „lupi”, după reuşita lui Pablo de Lucas Torres, aflat la primul său gol pentru Petrolul, şi „dubla” renăscutului Gheorghe Grozav. Separat, s-au pregătit cei care nu sunt incluşi pe lista trimisă la UEFA pentru această fază a competiţiei, inclusiv cei doi atacanţi recent semnaţi. Avându-l între ei, la miuţă pe teren redus, pe Contra, internaţionalul congolez de 24 de ani şi 1,94 metri, înaltul Ferebory Dore (foto sus, în echipament alb, cu numărul 9 pe şort; www.gsp.ro), ex-SCO Angers, Ligue 2, Franţa, despre care agentul jucătorului a declarat pentru www.prosport.ro că a fost cumpărat contra a 500.000 de euro, şi Abel Issa Camara (foto mijloc; www.fcpetrolul.ro), de 23 de ani, din Guineea-Bissau, având şi paşaport portughez, împrumutat un sezon de la SC Beira-Mar, formaţie retrogradată din prima ligă lusitană, cu opţiune de cumpărare definitivă şi contract ulterior întins pe trei ediţii de campionat, au arătat ce pot la ora actuală. Alături de cei doi jucători de culoare s-a mai aflat şi un al treilea atacant, în vârstă de aproape 24 de ani, Rafael Ramazotti de Quadros (foto jos; www.ogol.com.br), cu un centimetru mai puţin înalt decât Dore. Brazilianul – ultima oară la Bragantino, o echipă din în ţara lui de baştină – este încă în probe şi a fost urmărit, din tribuna 0, de către impresarul lui, rămânând de văzut dacă va fi achiziţionat şi el. La final, agentul se plimba însă cam îngândurat prin curtea interioară a arenei. Tot cu nou-veniţii s-a antrenat şi fostul junior Nini Popescu, căruia i s-a propus un contract de senior, asupra Abel_Camara_fcpetrolul.rocăruia trebuie să reflecteze şi apoi să-şi dea sau nu acordul. Adrian Ilie, prezent şi el în cantonamentul din Slovenia, ca şi Popescu, mai are un an de juniorat, în aceeaşi situaţie aflându-se şi Iuliu Oprea, un alt junior deplasat la Maribor. A lipsit de la pregătirea de marţi tocmai cel care a fost trecut recent pe lista UEFA, mijlocaşul camerunez Njongo Lebo Priso, învoit şi revenit la Ploieşti în timpul nopţii de marţi spre miercuri. Deşi nu este la parametri optimi, după declaraţiile celor din staff-ul tehnic, de urmărit dacă Priso va face deplasrea la Toftir şi va fi şi folosit în returul de joi, 25 iulie, ora 20.00 (un ceas mai târziu în România), cu Vikingur. Totodată, internaţionalul „U 19” Ionuţ Neag va fi împrumutat, posibil, la divizionara secundă ACS Buftea, pentru a juca mai mult, însă nu pare deloc încântat de această destinaţie, dorindu-şi mai mult o detaşare în zona natală, în Ardeal.

Delegaţia Petrolului a optat pentru o deplasare cu doar o zi înainte de meciul al doilea cu feroezii, deşi confuntarea va fi găzduită de un stadion dotat cu iarbă artificială, suprafaţă de joc neobişnuită pentru echipierii găzarilor. Imediat după partidă se va pleca spre casă, programarea disputei din etapa a II-a, cu Pandurii Târgu Jiu, luni, 29 iulie, ora 20.45, obligându-i pe ploieşteni la revenirea grabnică în România. Siteul clubului a făcut cunoscute şi preţurile Rafael_Ramazotti_ogol.com.brbiletelor pentru derbiul cupelor europene, cu gorjenii: 12 lei (peluze), 25 de lei (tribuna a II-a), 35 de lei (tribuna I) şi 60 de lei (tribuna 0). Tichetele au fost puse deja în vânzare la casele speciale de la „Ilie Oană” şi în reţeaua Eventim. Aceste preţuri vor fi menţinute pe parcursul actualei ediţii de campionat, cu excepţia meciurilor cu Steaua şi Dinamo, când vor creşte la 15 lei (peluze), 30 de lei (tribuna a II-a), 40 de lei (tribuna I) şi 70 de lei (tribuna 0).

Cei care vor să să afle modul în care pot achiziţiona bilete la partidele „galben-albaştrilor” din Liga I, în ediţia 2013-2014, pot accesa secţiunea specială de pe www.fcpetrolul.ro sau da un click pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/abonament-sezon-2013-2014-ploiesti-stadionul-ilie-oana-320971/event.html.

De subliniat că, la jocul contra trupei antrenate de Cristian Pustai, petroliştii pot conta şi pe serviciile fundaşului central stânga Alexandru Benga, care nu a fost inclus în lista trimisă la UEFA, pentru primele două partide din Europa League, ca şi pe cele ale lui Ferebory Dore şi Abel Issa Camara, dacă le va sosi certificatul internaţional de transfer, iar tehnicianul Cosmin Contra va aprecia că pot face faţă deja unei confruntări de prim eşalon. În aceeaşi situaţie se află şi Njongo Lebo Priso, la care va conta nivelul pregătirii. Altfel, deşi trecuţi pe aceeaşi listă, mijlocaşul Adrian Cristea şi golgheterul Jeremy Bokila nu vor fi prezenţi în Insulele Feroe, celui dintâi reziliindu-se, amiabil, contractul cu SC FC Petrolul, din care mai avea un an competiţional, iar al doilea nu s-a mai prezentat la echipă, după ce a părăsit România cu două zile înainte de desfăşurarea Supercupei, cu Steaua, şi este în prezent în Olanda, în oraşul în care are domiciliul familia sa, la circa 15 kilometri de… Arnhem, acolo unde, mai mult ca sigur, „lupii” vor da piept cu Vitesse, în returul „dublei” din turul III preliminar al competiţiei europene Europa League.