„Lupii” s-au antrenat la mijlocul săptămânii pe o baza sportivă cumpărată de Primăria Ploieşti

Redactia -

După ce Primăria Ploieşti a căzut la pace cu LukOil pentru achiziţionarea bazei sportive a acesteia din platforma industrială Teleajen (fosta arena „Uztel”), miercuri, 6 martie 2013, Cosmin Contra şi staff-ul său au condus un antrenament fizic şi tehnico-tactic (foto; www.fcpetrolul.ro) pe terenul unde, cu ani în urmă, Petrolul Teleajen juca în Liga a III-a, iar Uztel – cu un eşalon mai jos. Profitând de vremea bună de afară, mercurul termomentrelor urcând de câteva zile, „lupii” au putut face un antrenament bun la margine de oraş, în perspectiva partidei oficiale de sâmbătă, 9 martie, de la ora 21.30, de pe arena Valentin Stănescu-Giuleşti, împotriva noii trupe a Rapidului.

Potrivit www.fcpetrolul.ro, la faţa locului nu au putut fi prezenţi toţi jucătorii din lotul actual, Sebastian Achim nerevenindu-şi după o entorsă, iar Elhad Naziri acuzând o viroză puternică. Cel dintâi a fost supus, marţi, 5 martie, unei radiografii magneto-nucleare, pentru a se detecta stadiul actual al accidentării sale, medicul echipei „galben-albaştrilor”, dr. Claudiu Stamatescu, declarând pentru siteul clubului că „Achim are o anumită particularitate la gleznă, din cauza căreia recuperarea se face ceva mai greoi. I-am schimbat un pic programul de refacere, urmând ca, timp de oPetrolistii_la_antrenament_pe_fosta_baza_a_LukOil_fcpetrolul.ro săptămână, să urmeze unele proceduri speciale la Mogoşoaia, la Centrul Naţional de Fotbal al Federaţiei Române de Fotbal”.

Meciul de sâmbătă, din Bucureşti, care va fi preluat în direct de către postul de televiziune DigiSport pe primul său canal, se va disputa cu spectatori, oaspeţilor fiindu-le rezervate un număr de 406 de bilete, adică 5% din capacitatea utilizabilă a vechiului stadion de lângă Gara Basarab. În urma incidentelor de la partida contra lui Dinamo, din runda trecută, viitoarele gazde ale Petrolului au fost amendate cu suma de 40.000 de lei, iar oaspeţii – cu 10.000 mai puţin A existat un zvon că Liga Profesionistă de Fotbal ar fi intenţionat să pedepsească clubul Rapid să joace acest meci cu porţile închise dar a fost doar unul fals. La fel, s-a mai scris şi că Damien Boudjemaa, ca şi Geraldo Alves, de altfel, ar fi incert pentru disputa cu giuleştenii, totuşi, singurii absenţi de miercuri, de la şedinţa de pregătire de pe ex-baza sportivă a LukOil-ului au fost, repetăm, Achim şi Naziri. Prezent la antrenament a fost şi Florent Sauvadet, apt în acest moment pentru jocul din week-end, accidentarea lui din prima repriză a confruntării cu echipa CSMS Iaşi, la un genunchi, nefiind atât de gravă ca la prima vedere.