„Lupii” se fortifică după Supercupă: a revenit, de la Oţelul Galaţi, Alexandru Benga

Redactia -

„Lupii” se fortifică după Supercupă: a revenit, de la Oţelul Galaţi, Alexandru Benga

Odată cu declararea, la tribunal, a intrării în procesul de insolvenţă a clubului Oţelul Galaţi, campion al Ligii I de fotbal în ediţia 2010-2011 şi participant la grupele Ligii Campionilor, foştii combatanţi din întrecerea „stelelor” încep s-o părăsească pe gruparea din oraşul de la malul Dunării. Astfel, SC FC Petrolul Ploieşti l-a „recuperat” astăzi, 13 iulie 2013, pe Alexandru Benga (foto, în dreapta, urmărit de Ovidiu Hoban; www.fcpetrolul.ro), component al formaţiei „lupilor” care a promovat în primul eşalon în urmă cu doi ani.

După ce a fost mai mult rezervă în cel dintâi sezon al lui la trupa „oţelarilor”, Benga a primit mai multă încredere, în special după ce titularul postului de fundaş central stânga, sârbul Milan Perendija, a fost transferat, în iarnă, la echipa de atunci a lui Dorinel Munteanu, Mordovia Saransk (Superliga Rusiei). Jucătorul originar din Braşov a progresat foarte mult jucând meci de meci, iar acum poate fi o soluţie bună în locul gafeurului perpetuu Manasse Ruben Enza-Yamissi, intrat deja în dizgraţia conducerii clubului găzarilor, după recentele erori din partida cu Steaua, de pe „Naţional Arena”. Atunci, internaţionalul cu dublă cetăţenie, centrafricană şi franceză, a provocat o lovitură de pedeapsă şi a fost şi eliminat de pe teren, din cauza primirii celui de-al doilea cartonaş galben. Nou-venitul are avantajul că poate fi o soluţie şi pe postul de mijlocaş la închidere, pe care a fost folosit la prima lui legitimare la Petrolul, în eşalonul secund, abia apoi fiind retras în defensivă, alături de Zoran Ljiubinkovic, împreună cu care a şi plecat, după promovare, la Oţelul.

Alexandru Benga a semnat un contract întins pe trei ani, el nefiind, se pare, singurul nou-venit după Supercupa României, mai tratându-se acum şi cu alţi fotbalişti care să acopere posturile rămase descoperite sau pe care jucătorii folosiţi încă nu dau satisfacţie deplină.