„LUPtăm pentru viitorii campioni” – calendar 2013, în scop caritabil, al fotbaliştilor de la SC FC Petrolul

Redactia -

Dacă echipa de fotbal a SC FC Petrolul Ploieşti încă se caută în privinţa atacării cu argumente mai ferme vizând marea performanţă din sportul rege intern, departamentul de marketing al clubului găzarilor se dovedeşte tot timpul activ. Astfel, la iniţiativa Asociaţiei Comunitare Lupii Galbeni, având drept fondatoare societatea mai sus-menţionată, jucătorii echipei de fotbal au pozat într-o hală dezafectată, beneficiind de un cadru mai puţin obişnuit, pentru un calendar pentru anul 2013. Din vânzarea acestuia – un exemplar costă 29,90 de lei, ataşat la revista TABU, şi poate fi achiziţionat din mall-ul Winmarkt Grand Center (Omnia) şi de la punctele de desfacere a presei din judeţ – se doreşte a fi susţinuţi material trei copii cu situaţii financiare precare. Părinţii lor câştigă între 600 şi 900 de lei/lună. Este vorba despre o luptătoare cadetă de la CS Petrolul, Ana Maria Mateescu, în vârstă de 15 ani, Ioan Stănescu (16 ani), vicecampion naţional la ciclism viteză, legitimat la aceaşi club, şi Raul Ciungu (8 ani), micuţ fotbalist care speră să ajungă, într-o zi, peste ani, în prima reprezentativă a României.

Adrian Cristea, Hamza Younes, Mircea Bornescu, Laurențiu Marinescu, Sebastian Achim, Damien Boudjemaa, Soni Mustivar, Gaston Mendy, Anthony Nwakaeme, alias Tony, Constantin Grecu, Jeremy Bokila, Manasse Ruben Enza-Yamissi, Marian Cristescu, Stefano Avogadri, Guilherme Haubert Sitya, Valincius Povilas, Vlăduț Morar, Gheorghe Grozav, Vasili Hamutovski, Ovidiu Hoban, Daniel Oprița, George Galamaz, Carlos Cesar Dos Santos, zis Cesinha, și Ionuț Neag i-au pozat artistului fotograf de fashion din Columbia, stabilit în România, Gabriel Hennessey. Rezultatul final este unul pe măsura celebrităţii lui Hennessey, fotografiile în alb şi negru fiind deosebit de expresive. Intitulat FIGHT CLUB by FC Petrolul Ploieşti 2013, calendarul are drept motto mesajul jucătorilor echipaţi în galben şi albastru, inscripţionat pe copertă: “LUPtăm pentur viitorii campioni”!

Cum editarea a fost posibilă cu sprijinul a două firme – una de salubrizare, a preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, alta, de import de marmură şi granit, cea mai importantă din ţară -, conducătorii acestora şi-au motivat susţinerea cu prilejul lansării calendarului pe piaţă, pe data de 10 decembrie 2012. „Jucătorii de la FC Petrolul s-au detașat, pentru acest proiect, de meseria lor de fotbaliști și au intrat în pielea unor veritabili luptători. Totul, cu un scop nobil – acela de a strânge bani pentru viitorii campioni ai României. Printr-o astfel de inițiativă dorim să atragem atenția că România are un potențial fantastic în domeniul sportului, indiferent de disciplină. Toți cei care doresc să se dezvolte prin sport merită susținuți și încurajați, iar dacă prin acest calendar putem schimba destinele măcar a trei copii pasionați de sport, atunci mă declar mulțumit. Azi trei, mâine, treizeci, peste zece ani – trei sute. Campionii nu se nasc ușor, trebuie susținuți, încurajați și motivați” (Florian Walter); „Cel mai mare importator național de marmură și granit și-a făcut o misiune din a susține sportul românesc, în general, și pe cel prahovean, în special, implicându-se în acțiuni caritabile dintre cele mai nobile. De departe, o mișcare importantă în această direcție este reprezentată de parteneriatul cu Petrolul Ploiești, cea mai reprezentativă și mai iubită echipă a județului Prahova, un club de fotbal cu o istorie deosebită. În ultima vreme, clubul Petrolul a demarat o serie de inițiative de comunicare, dar și de implicare socială, una dintre ele fiind legată de producerea unui calendar cu fotbaliștii echipei. Publicația se dorește a fi un frumos cadou de sărbători pentru toți iubitorii de galben și albastru, dar și un model de implicare comunitară, veniturile obținute din vânzare urmând a fi donate în scopuri caritabile. Nutrim speranța că această initiativă va reprezenta, pe lângă un ajutor direct oferit susținerii fotbalului, dar și a „tinerilor lupi”, un model de implicare socială a unei echipe de fotbal în dezvoltarea cât mai corectă a societății. Adică, pe scurt, exact ce-și propune mereu societatea noastră” (Gabriel Drăghici, director general).

Calendarul FIGHT CLUB by FC Petrolul Ploieşti 2013 a fost tipărit în 1.000 de exemplare la o tipografie din Ploieşti, în condiţii grafice de maximă calitate, şi merită să fie cumpărat atât pentru frumuseţea şi ineditul său, cât şi – mai ales – pentru o cauză nobilă: un cadou, de sărbători, pentru trei copii care fac sport şi ne pot aduce mari satisfacţii în viitor.