„Magicianul” i-a întărâtat pe „draci”!

Redactia -

Cred că nici în cele mai frumoase vise ale sale patronul Astrei, Ioan Niculae, nelipsit de două etape de la meciurile echipei, nu a avut parte de isprăvile antrenorului pe care l-a scos dintr-un studio de televiziune şi l-a instalat în „9 Mai”, în locul lui Bogdan Stelea! Gheorghe Mulţescu a resuscitat o trupă care juca urât şi a transformat-o peste noapte într-o „Ileana Cosânzeana”. După succesul din etapa a V-a, de la Braşov, 2-1 în dauna formaţiei locale, Fotbal Club, a urmat o primă repriză excelentă, pe „Columbia”, în compania Concordiei Chiajna, una pe care a încheiat-o cu neverosimilul scor de 5-1!!! E drept, în mitanul secund, din cauza ecartului de patru goluri şi a căldurii sufocante, Valerică Găman şi coechipierii săi au mai slăbit strocul, impunându-se finalmente „doar” cu 6-3! A fost meciul în care, dacă „dubla” lui Kehinde Fatai (minutele 19, din penalti, şi 38) nu a mirat pe nimeni, în schimb, hat-trick-ul lui Mirko Ivanvoski (foto;: Daniel Cosarek; 8, 27 şi 70) a lăsat firava asistenţă, preponderent… feminină, cu gura căscată. Al şaselea gol al Astrei, în fapt primul al meciului, a fost de fapt un autogol al macedoneanului de 21 de ani, Egzon Belica (6). Dacă au fost doar şase reuşite, puţine faţă de numărul de ocazii ale „alb-negrilor”, a fost „de vină” internaţionalul leton dintre buturile oaspeţilor, Sergej Lepmets, care a făcut ca ruşinea să nu fi fost chiar insuportabilă pentru echipa care s-a despărţit recent de vedeta sa, Adrian Popa, vândut la Steaua pe aproape o jumătate de milion de euro. Când căpitanul Sorin Ghionea a redus, prima oară, din handicap, pentru 1-2, se părea că jocul urma să se relanseze. Nici vorbă, a fost doar golul care i-a „întărâtat” şi mai mult pe „draci”! Cei care au rezolvat soarta confruntăriii încă din prima sa jumătate. Degeaba s-au impus în „parţial” ilfovenii, prin punctele lui Silviu Pană (69) şi autogolul lui Silviu Lung jr. (81), în statistici va rămâne doar victoria adversarilor la un scor de polo! Interesant este că fundaşul stânga al Concordiei, Florin Maxim, a greşit grav la două dintre golurile Astrei, părând a nu-l fi uitat încă pe cel care i-a „dat o pâine” la Petrolul, pentru câteva etape din returul campionatului trecut! A sesizat aspectul şi Ilie Stan şi l-a scos de pe teren, cu opt minute înainte de pauză, pe preferatul de atunci al lui Gigi Mulţescu.

ASTRA: S. Lung jr. 5 – Măţel 7, V. Găman (cpt) 7, Ben Djemia 6.5 (46 – Ben Youssef 6.5), Junior Morais 7 – Seto 7 – G. Enache 6.5, Distefano 7, De Amorim 6.5 – Ivanovski 8.5 (83 – Bukari),  Fatai 8 (63 – Yahaya Seydou 6.5) . Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
CONCORDIA: Lepmets 6 – V. Creţu 5.5 (63 – Belu 5), Belica 4, Ghionea (cpt) 5.5, Fl. Maxim 4 (37 – Zuluf 5) – Purece 5, S. Pană 6, S. Paraschiv 5, Serediuc 5.5 – Al. Popovici 5, Wellington 5 (38 – V. Simion 4.5). Antrenor: Ilie Stan.
Au arbitrat: Marian Balaci 7 (Drobeta Turnu Severin) – Marius Nicoară 7 (Băile Herculane-Caraş Severin) şi Eduard Florin Ungureanu 6 (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti).

Observatori: Marcel Lică, pentru joc, şi Vasile Curt, pentru arbitraj (ambii din Constanţa).

Cartonaşe galbene: D. Stan (24; din postura de rezervă), V. Creţu (32), Ghionea (45), Purece (58).

Etapa viitoare, cea de-a VII-a a Ligii I, Astra Giurgiu va juca tot pe „Columbia”, cu Dinamo, duminică, 2 septembrie 2012, de la ora 18.00, în transmisia în direct a postului de televiziune „DigiSport”. Apoi, campionatul se va întrerupe pentru o săptămână, pentru a se face loc pregătirii şi abordării meciurilor echipei naţionale a României, în preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia – 2014. Gigi Mulţescu a anunţat că, atunci, îşi va duce jucătorii într-un cantonament la Braşov, pentru a rezolva problemele de ordin fizic pe care le-a întâmpinat la sosirea la actuala sa grupare. După jocul contra Concordiei, tehnicianul „alb-negrilor” a declarat: „Mi-e greu să vorbesc despre un asemenea scor. Sunt şi bucuros, şi uimit de ceea ce s-a întâmplat, în prima repriză mai ales. Chiar dacă am învins de o manieră categorică, mai avem multe de pus la punct. Am avut cea dintâi jumătate de meci de vis. Dintr-un anumit punct de vedere, jucătorii au respectat planul tactic pe care l-am pregătit, care s-a axat pe un efort susţinut, îndeosebi în prima parte, deoarece ştiam că nu avem benzină pentru 90 de minute. După primele 5-6 minute, eram circumspect, însă cele două goluri din debut ne-au dat încredere şi, apoi, în ciuda unor ezitări, jocul a mers. Ce va fi cu Dinamo nu ştiu, dar ştiu totuşi că am învins două echipe care au foste egalele bucureştenilor. Îmi pare rău, altfel, că am pierdut un super-jucător. Acum pot să spun despre cine era vorba. Rudi Cardoso, internaţionalul bolivian cu care am purtat negocieri, a semnat până la urmă cu o formaţie din Rusia. Revenind la meciul cu Concordia, victoria este binevenită şi va aduce, din ce am înţeles, deblocarea banilor”!