„Meci” decisiv mutat la vară între Silviu Crângaşu şi Gheorghe Andrei. Tot la „PRIM PLAN”, pe VPTV, se va decide cine va fi câştigătorul fotoliului de la AJF Prahova?

Redactia -

Marţi seară, pe VPTV, emisiunii „PRIM PLAN” – realizată de către directorul de programe al postului, Daniel Dimache – i-a revenit şansa primei runde dintre preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu (foto, în stânga; www.ziarulprahova.ro), şi contracandidatul său din vară de la alegerile pentru funcţia cu numărul unu a instituţiei cu sediu în strada Pielari nr. 5, din Ploieşti, Gheorghe Andrei (foto, în dreapta). A rezultat un episod foarte interesant, singurul regret fiind timpul, oricum depăşit, prea scurt pentru un „meci” care nu poate dura cât unul de pe gazon, ci mai degrabă cât… trei-patru. În cele 90 de minute, Crângaşu, susţinut de juristul asociaţiei, avocatul Bogdan Filcea, a încercat să-i ţină piept lui Andrei, care a venit pregătit cu mai multe acuzaţii, strict legale. Dar, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, în emisiunile televizate care au drept temă o confruntare, graniţa între lupta de idei şi cea personală a mai fost călcată. Şi nu chiar de puţine ori. Astfel, s-a ajuns ca subiecte de maxim interes să fie expediate la urmă ori să nu mai fie dezbătute absolut deloc. Ca exemplu ar fi articolul 36, alineatul 3, literele b şi, d, mai ales, cele referitoare la unele dintre condiţiile impuse, prin statut, viitorilor candidaţi. În opinie personală, acestui subiect nu i se puteau aloca doar vreo 10 minute, la sfârşit, câte au fost în fapt. Însă, asta a fost vina exclusivă a strategiei adoptate de contracandidat, pe parcursul discuţiilor. Altă temă ce trebuia amplu dezbătută, proiectele de viitor ale celor doi, a lipsit cu desăvârşire. Şi nu a fost normal. S-a pierdut destulă vreme cu unele controverse pe subiecte mai puţin de maxim interes, dăunînd „beligeranţilor”. Asta chiar dacă disputele verbale fac deliciul telespectatorilor, care determină audienţa. Per total, repet, emisiunea de bună calitate, însă e clar că se putea şi mai mult. Poate data viitoare, la a doua rundă, combatanţii vor fi mai pregătiţi!

Au existat şi câteva intervenţii telefonice, mult aşteptate, care au dat originalitate episodului, semn că se ştie a se face emisiuni la VPTV. E de anticipat acum că – „spărgând gheaţa” – Silviu Crângaşu va mai veni la „PRIM PLAN”, şi singur, pentru a se duela cu viitorii contracandidaţi şi poate că vom afla cu acele prilejuri mai multe despre câteva articole din statut, care – deşi votate de Adunarea Generale a AJF Prahova – nu par chiar a fi legale. Însă, asupra legalităţii se va pronunţa departamentul de profil al Federaţiei Române de Fotbal, acolo unde se va valida sau nu noua „biblie” a asociaţiei. Debutul a fost făcut, aşa că nu avem decât a ne aştepta la alte episoade, tot mai interesante. Timp până la vară e destul.