„Oracolul de la Bălcești” lovește în Petrolul: Contra va fi noul selecționer al echipei naționale! Ioan Becali confirmă renunțarea lui Pițurcă

Redactia -

„Oracolul de la Bălcești” lovește în Petrolul: Contra va fi noul selecționer al echipei naționale! Ioan Becali confirmă renunțarea lui Pițurcă

Deși nu mai are vreo funcție oficială în fotbalul românesc, nu se poate spune despre fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir (foto; www.sportvox.realitatea.net) că nu ar fi, chiar și acum, o persoană informată. Astăzi, celui care i se mai spune Don Corleone a amorsat o bombă pe siteul Gazetei sporturilor – cotidian care a demonstrat în 2013 o apetență deosebită pentru furnizarea știrilor cu impact neplăcut în tabăra Petrolului Ploiești -, declarând: „Cosmin Contra va fi noul selecţioner”! Vestea fostului președinte al lui FC Scornicești și al Victoriei București, dacă va avea și acoperire în fapte pe termen scurt, a fost anticipat[, de fapt, de către însuși cel despre care se spune că va fi înlocuitorul lui Victor Pițurcă, tehnicianul trupei găzarilor declarând deja că va semna prelungirea contractului cu ploieștenii având o clauză de eliberare pentru prima reprezentativă. Doar eventuala devansare a termenului de schimbare a actualului selecționer ar surprinde întrucâtva, dar este posibil ca acesta să fi înțeles că – dacă tot ar urma să fie eliberat din funcție – ar fi normal ca înlocuitorul lui să pregătească de la bun început campania de calificare la „EURO 2016”. Ca o confirmare a celor spuse de Mitică Dragomir, agentul FIFA Ioan Becali a anunțat, la postul de televiziune Dolcesport, că „Piţurcă le transmite, prin intermediari, celor de la FRF să-şi găsească antrenor nou. I-a avertizat deja că vor avea viaţă grea cu el. Vrea să stea la masă cu ei, să-şi ia banii din contract şi îşi vede de treaba lui”. Când are de încasat un milion de euro, drept compensație pentru demitere înaintea terminarii contractului, sigur ca nu are de ce să-și faca griji!

Cosmin Contra este de un și două luni aproape antrenorul principal al Petrolului, perioadă în care clubul găzarilor a suferit doar cinci eșecuri în meciuri oficiale, două în campionatul Ligii I, ambele la Mediaș, în fața echipei Gaz Metan, 0-2 și, respectiv 0-1, una în returul semifinalei ediției 2012-2013 a Cupei României-Timișoreana, cu Oțelul Galați, scor: 1-2, singura de pe arena Ilie Oană, în Supercupă, 0-3 cu Steaua, la București, și acel 1-5 din prima manșă a play-off-ului Europa League, de la Swansea. Alături de jucătorii echipați în galben și albastru, Contra a câștigat trofeul Cupei României-Timișoreana pe 1 iunie 2013, în fața fostei campioane naționale, CFR Cluj, rămasă atunci în afara cupelor europene, finala fiind câștigată cu 1-0, a condus echipa „lupilor” pe locul al treilea al ierarhiei Ligii I, la finele primăverii, și a reușit o serie de invincibilitate prelungită în primul eșalon, în prezent Petrolul fiind a doua în ierarhia Ligii I, după 19 etape, cu 40 de puncte, două mai puțin decât liderul, Astra Giurgiu, care are o partidă mai puțin disputată. Tot „Guriță” a propus echipei naționale doi fotbaliști pregătiți de către el – Gheorghe Grozav și Ovidiu Hoban.

Cotidianul Gazeta sporturilor a avansat deja și un posibil înlocuitor al actualului tehnician al Petrolului, bazându-se pe faptul că fosta finalistă a competiției KO, CFR Cluj, s-a despărțit de Petre Grigoraș, aducându-l pe Vasile Miriuță, de la Ceahalăul Piatra Neamț. Liber de contract în prezent, „Gazeta sporturilor” scrie că Grigoraș va fi cel care va prelua ștafeta de la Contra. De urmărit și dacă așa va fi până la urmă sau au fost doar… „povești de Crăciun” ale lui dom’ Mitică și ale cotidianului de sport!