„Pelerinajul” spre Ierusalim al Asesoftului a trecut prin curtea Armatei Române

Redactia -

„Pelerinajul” spre Ierusalim al Asesoftului a trecut prin curtea Armatei Române

Cu un program care devine deja binecunoscut pentru iubitorii sportului jucat la panou în țara noastră – un meci în grupa E din EuroCup, în fiecare miercure, alt joc în week-end, în campionatul Ligii Naționale de Baschet Masculin -, CSU Asesoft Ploiești își continuă marșul, în ciuda acestui ritm infernal nebifând, până în prezent, decât două eșecuri. Dar, în ambele întâlniri, la Mediaș, contra CS Gaz Metan, și la sala Olimpia, cu turcii de la Pinar Karșiyaka Izmir, au avut însă circumstanțe atenuante. Între succesul de la Aleksandrovac, în dauna formației locale, Igokea, și deplasarea la Ierusalim, pentru partida cu Hapoel Migdal, băieții lui Vladimir Arnautovic și Constantin Mircea au făcut un popas la București, în sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, pentru a oferi replica nou-promovatei Steaua CSM EximBank, care a fuzionat în vară cu fosta trupă a primăriei capitalei țării. A fost o repetiție bună pentru jocul de miercuri, 6 noiembrie 2013, ora 19.30, din „Malha Arena”, una încheiată cu un scor favorabil oaspeților, dar mai aproape de unul feminin: 71-53 (18-13; 19-16; 9-17; 25-7). Nimic de mirare totuși, câtă vreme s-au duelat echipele unor antrenori pentru care defensiva e… religie, Mladen Jojic și, respectiv, discipolul lui, Dado Arnautovic. Cele mai multe puncte ale învinșilor le-a reușit americanul Robert Nyakundi, 19, fără să fi marcat însă deloc de afară, așa cum o făcea când îmbrăca echipamentul alb-albastru.

Întrucât, prin înregimentarea lui Rawle KJ Marshall, în locul recent operatului Jermaine Jonte Flowers, Asesoftul are din nou șapte baschetbaliști străini în lot, regulamentul Federației Române de Baschet permițând încrierea doar a maximum șase în raportul de joc, Arnautovic a decis să-l menajeze pe Alhaji Mohammed în perspectiva confuntării mult mai dificile de la Ierusalim. Intenția tehnicianului de a miza din nou pe Marshall a fost lăudabilă, numai forțându-l pe yankeu se poate ajunge cât mai repede să-și însușească schemele de joc ale actualei sale echipe. Deși a marcat, o dată, de la distanță, s-a văzut că fostul combatant din NBA și Euroligă nu este totuși un shooter, așa cum era Flowers. Semn că mai e nevoie să se caute un jucător specializat pe aruncările din afara semicercului de la 6,75 metri. Să vină, poate, tot din Statele Unite ale Americii? Altfel, dacă în EuroCup se mizează mai mult, în calitate de play-maker, pe Christopher Lee Dunn, în întrecerea internă partea leului și-o taie Filip Adamovic (foto, la minge, atacat de Ashton Temple Gibbs; www.csasteaua.ro), utilitatea a doi conducători de joc cu experiența campionatelor străine fiind absolut evidentă. Pentru ploieșteni, au punctat: Dragan Zekovic (14; 1×3), Szijarto Levente (12; 3×3), Rawle KJ Marshall (10; 1×3), Gerald Raymond Lee jr. (10), Cătălin Burlacu (7; 1×3), Adrian Guțoaia (6), Filip Adamovic (5; 1×3), Vladimir Tica (4) și Christopher Lee Dunn (3). Nu au fost utilizați, dintre baschetbaliștii trecuți în raport, Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu și Adrian Movileanu. Profitând de lăsarea în afara efectivului pentru meciul cu Steaua CSM EximBank a lui Mohammed, antrenorul ploieștenilor i-a oferit lui Szijarto cele mai multe minute petrecute pe parchet dintre combatanții săi, doar canadianul gazdelor, Garry Gallimore, bifând 21 de secunde în plus, până când a trebuit să iasă din joc, pentru acumularea a 5 greșeli personale. Levi i-a răsplătit pe deplin încrederea lui Vladimir Arnautovic – orădeanul fiind unul dintre baschetbaliștii favoriți ai tehnicianului bosniac -, bihoreanul terminând ca al doilea marcator al Asesoftului și cel mai bun de afară al acestei formații, numai adversarul Gallimore întrecându-l și din acest punct de vedere.

Jojic, care are doi asistenți foști baschetbaliști la… Dinamo, Stojadin Markovic, un sârb naturalizat român, și Claudiu Fometescu, i-a folosit, în afara președintelui-jucător Virgil Stănescu (4 puncte), campion în sezonul trecut cu ploieștenii, și a lui Robert Nyakundi, pe Adrian Tudor (2), un alt fost „alb-albastru” în câteva mandate chiar, Ivan Bosnjak (4), Bozo Djurasovic (5), Garry Gallimore (16; 4×3), Ashton Temple Gibbs (3), Szabolcs Șanta, Miloș Petkovic și Ionel Dodoc, ultimul ex-ploieștean din lotul „roș-albaștrilor”, în absența indisponibilului Mihai Paul. Nu au apărut deloc pe teren Gheorghe Balmuș și Radu Paliciuc, prietenul cumnatei lui Virgil Căruțașu, Alina Kapelovies, internațională de volei.

Următorul meci din campionatul LNBM al campionilor de la CSU Asesoft Ploiești va fi cel contra tinerei echipe BC Farul Constanța, anticipându-se un alt galop de sănătate, la intern, al lui Cătălin Burlacu și compania, prilej de reîncărcare a bateriilor după disupta foarte importantă cu Hapoel Migdal și înaintea celei de acasă cu bulgarii de la Akademik LukOil Sofia, israelienii având – la acest moment – același bilanț în grupa E din EuroCup cu românii: două victorii și o înfrângere.