„Polul Nord” românesc i-a îngheţat pe handbaliştii de la CSM Ploieşti

Redactia -

Deplasarea echipei de handbal masculin din Liga Naţională, CSM Ploieşti, în nordul ţării, pe o vreme friguroasă, cu ninsoare şi zăpadă multă, s-a încheiat cum nu se putea mai prost pentru noii elevi ai fostului internaţional Mircea Bedivan şi ai celui pe care acesta l-a înlocuit, recent, Lucian Nicolae. Astfel, apăsând până la fund acceleraţia încă din prima secundă a meciului de la Suceava, din etapa a XII-a, Universitatea Bucovina a şi pus un ecart care avea să se dovedească decisiv: 6-0. A urmat apoi o simplă cursă de urmărire a oaspeţilor, însă moldovenii au ştiut cum să-şi conserve avantajul luat în debut. Chiar dacă diferenţa s-a mai micşorat la un moment dat, scorul final ne scuteşte de prea multe comentarii, 34-26 (17-12), în favoarea formaţiei pregătite de un alt fost internaţional, Leonard Bibirig, echipă care a bifat al cincilea succes din această ediţie de campionat şi a administrat, în acelaşi timp, a şaptea înfrângere adversarilor.

La final, Bedivan a declarat că „am început slab meciul, în vreme ce Suceava a jucat mult mai rapid decât ne așteptam. Noi am ratat uşor în startul partidei, iar până ne-am dezmeticit eram conduşi, deja, cu şase la zero. Am încercat, după aceea, să revenim în joc, dar ne-a fost greu. Nu pot să le reproşez multe băieţilor, deoarece nu a fost un joc foarte rău”. Abia venit la echipă, actualul tehnician nu a vrut să-şi critice prea mult jucătorii, chiar dacă aceştia au ratat şi trei aruncări de la „7 metri”, din tot atâtea posibile. Rămâne însă de văzut dacă nu va fi băgat, şi el, în şedinţă – ca şi omologii de la echipa feminină purtând acelaşi nume – ,de către directoarea CSM Ploieşti, Mihaela Stambolgiu, şi consilierul pe probleme de sport al primarului Andrei Volosevici, Vivi Răchită. Cel din urmă le mai arătase, de altfel, un „cartonaş galben”, toamna trecută, handbaliştilor, după câteva rezultate slabe ale lor.

La Suceava, potrivit ofiţerului de presă Petre Apostol, antrenorii Mircea Bedivan şi Lucian Nicolae au optat pentru următorul efectiv: Marian Dumitru, Relu Druţu – Alexandru Dimache 6 goluri (0/2 la aruncările de la  „7 metri”), Florin Nicolae 5, Marius Mihoci (foto, aruncând la poartă) 5, Bogdan Botezatu 3, Tiberiu Constantinescu 3 (0/1, de la „7 metri”), Ionuţ Rouă 2, Alexandru Ene 1, Gabriel Ghizdăvescu 1, Mihai Ghizdăvescu. În ceea ce-i priveşte pe Marian Duţu şi Adrian Vasile, cei doi jucători nu au fost utilizaţi în această partidă.