„Prinţul” Cristea nu le-a purtat noroc nici baschetbaliştilor de la CSU Asesoft: campionii au pierdut al doilea meci consecutiv din Liga Naţională!

Redactia -

După eşecul neaşteptat de duminică, 14 octombrie 2012, din sala de sport de la Brazi, în faţa echipei BC Mureş Târgu Mureş, campionii de la CSU Asesoft Ploieşti (Foto: Mirela Oprea) au capotat, şi mai puţin de anticipat, în meciul imediat următor din Liga Naţională, de miercuri, 17 octombrie, de la „Arena de Baschet”, din capitala ţării, în faţa formaţiei CSM Bucureşti: 80-93 (25-24; 18-19; 16-26; 21-24)! Astfel că, după trei etape scurse din noua ediţie de campionat, jucătorii lui Vladimir Arnautovic, Sorin Hartman şi Ionuţ Ivan ocupă locul al 11-lea, cu 4 puncte, la egalitate cu BCM U Piteşti, Gaz Metan Mediaş şi, respectiv, nou-promovata Timba Timişoara, poziţionate imediat deasupra „alb-albaştrilor”, în ierarhia la zi.

Dacă, în prima jumătate a partidei cu trupa fostului căpitan al Asesoftului, Virgil Căruţaşu, cele două combtante au mers cap la cap, pauza mare găsindu-le la egalitate, 43-43, sfertul al treilea a fost dezastruos pentru ploieşteni, dar în special ultimele două minute ale acestuia, atunci când bucureştenii au avut un „run” de 6-0. Mai rău a fost că, şi în debutul ultimului act, gazdele au mai punctat de cinci ori consecutiv, fără a primi vreun coş! Fapt care a condus la o cursă de urmărire, care s-a dovedit, finalmente, fără sorţi de izbândă pentru Cătălin Burlacu şi coechipierii săi. Din nou cu Vukaşin Mandic foarte slab, sâbul marcând doar 2 puncte, ca şi un alt nou venit, de altfel, letonul Ivars Timermanis, cu americanul Robert Nyakundi rămas pe bancă tot meciul şi cu Virgil Stănescu bifând şase puncte, în vreme ce Adrian Tudor – nici măcar unul, CSU Asesoft pare a confirma, cel puţin până acum, eşuarea campaniei de achiziţii din vară. Numai aşteptându-se totul de la Darius Hargrove (foto, al doilea de la dreapta la stânga), cel mai bun marcator al oaspeţilor şi învingător în faţa lui Căruţaşu, la capitolul forte al celui din urmă, „recuperările” (14 faţă de 11), Cătălin Burlacu, Aleksandar Vlahovic şi Vladimir Tica, s-a dovedit imposibil de a se regăsi gustul succesului. Iar cum Timba a învins-o clar pe Farul, la Constanţa, victoria de atunci a a campionilor şi-a mai pierdut din semnificaţie!

Se speră ca măcar în viitorul joc de la Brazi, contra Energiei Rovinari – cea care i-a administrat însă prima înfrângere trupei BC Timişoara, vicecampioană naţională -, ploieştenii să câştige, fiindcă, în caz contrar, situaţia va deveni chiar îngrijorătoare pentru deţinătoarea titlului naţional. Este cu atât mai inexplicabil acest debut jenant de campionat, ca şi pierderea Supercupei, cu cât, în turneul din Serbia, CSU Asesoft înregistrase câteva succese de răsunet, în dauna unor puternice grupări din Superliga ţării vecine.

CSM BUCUREŞTI: Goran Martinic (34 de puncte; 2×3), Damjan Kandic (8; 2×3), Jevohn Tyrone Shepherd (27), Ivan Bosnjak (16; 2×3), Virgil Căruţaşu (4)/Şanta Szabalcs (4), Claudiu Fometescu, Aurelian Gabriel Urucatu, Cezar Stănescu. Antrenor: Hristu Şapera.

CSU ASESOFT: Adrian Tudor, Ivars Timermanis (2), Darius Hargrove (23; 2×3), Cătălin Burlacu (15; 1×3), Vladimir Tica (14)/Aleksandar Vlahovic (15; 2×3), Virgil Stănescu (6), Szijarto Levente (3; 1×3), Vukaşin Mandic (2). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Fabiana Niţu, Ciprian Stoica (ambii din Sibiu) şi Alexandru Anica (Târgovişte).

Comisar FIBA: Romi Stănciulescu (Târgovişte).

Eliminare pentru 5 greşeli personale: Ivan Bosnjak.

Foarte neplăcut a fost şi că echipa bucureşteană a depăşit-o pe campioană la procentajele aruncărilor de 2 şi 3 puncte, ba şi la cele libere, doar la recuperări impunându-se ploieştenii! Cele două combatante au fost egale în privinţa jucătorilor care au bifat cele mai multe pase decisive, Căruţaşu, respectiv Vlahovic, câte cinci fiecare. În altă ordine de idei, invitat de către cei de la CSU Asesoft, la „Arena de Baschet” a fost prezent şi fotbalistul Petrolului, Adrian Cristea, „Prinţul” îmbărcând un tricou cu numărul 10, al căpitanului Cătălin Burlacu, întreţinându-se înainte de meci, potrivit www.csuasesoft.ro, cu baschetbalişti români din lotul campioanei, el nerefuzând să dea autografe şi să se fotografieze cu iubitori ai baschetului, aflaţi în sală. Din nefericire, numărul 10 al „lupilor” nu le-a purtat noroc amicilor săi de la Asesoft, dar poate se va întâmpla altfel la Brazi, acolo unde a fost invitat, din nou, să fie prezent, iar asta la una dintre întâlnirile următoare de „acasă” ale „alb-albaştrilor”!