„Puriul” se întoarce, după doi ani și două luni, la Ploiești. A văzut-o pe Petrolul la Viitorul, în toamna trecută, și acum va semna un nou contract

Redactia -

„Puriul” se întoarce, după doi ani și două luni, la Ploiești. A văzut-o pe Petrolul la Viitorul, în toamna trecută, și acum va semna un nou contract

La foarte puțină vreme după ce s-a făcut publică rezilierea contractului lui Gheorghe Mulțescu cu SC FC Petrolul, locul acestuia va fi luat, pentru a doua oară, de Mircea Rednic, cel care i-a și dat una dintre porecle – „SMURDUL”! Potrivit www.ph-online.ro, Rednic a acceptat să revină la echipa pe care a mai antrenat-o din vara anului 2012, odată cu sosirea „contingentului Universitatea Cluj” pe arena Ilie Oană, și până spre sfârșitul lunii octimbrie a aceluiași an, atunci când a plecat intempestiv în Belgia, pentru a da curs ofertei de a antrena-o pe formația la care a și jucat, Standard, în orașul unde își au domiciliul și soția, și fiicele sale, Liege. Semnând de curând cu Guangzhou R&F, în China, și știut fiind faptul că tehnicienii nu au viață lungă prin fotbalul din Orient, după ce Rednic i-a urmat din nou lui Mulțescu, nu ar fi deloc ceva senzațional ca și… Cosmin Contra să-i ia iar locul, cândva, „Puriului”, pe banca trupei ‘lupilor”. Asta pentru că nimic nu mai pare a fi chiar întâmplător în viață!

Conform siteului mai sus-menționat, antrenorul care va împlini, pe 9 aprilie 2015, vârsta de 53 de ani și-a anunțat sosirea sâmbătă, 10 ianuarie, la Ploiești urmând a semna un contract până la finele returului. După cum notează www.ph-online.ro, o va face și ca o mulțumire pentru înțelegerea de care au dat dovadă conducătorii Petrolului atunci când l-au eliberat, fără compensații financiare, de angajament, pentru a merge la Standard Liege. De subliniat că, acuzând unele probleme de ordin medical, Mircea Rednic a refuzat, pe perioada turului de campionat al Ligii I, ofertele de a prelua pe Dinamo sau Rapid, iar acum ar fi spus pas unora primite din Belgia și Cipru, nemulțumit fiind de refuzul de a i se îndeplini unele doleanțe. Pentru că nu a uitat perioada în care a fost tehnicianul Petrolului, Rednic a fost prezent, în toamnă, pe arena din Chiajna (foto, alături de una dintre fetele sale; www.prosport.ro), la partida cu Viitorul, câștigată cu 3-1 de formația lui… Gigi Mulțescu. Cunoscut ca un „antrenor-impresar”, este interesant de aflat dacă, și acum, viitorul înscăunat pe banca ‘galben-albaștrilor” își va aduce la Ploiești jucători preferați. Se spune că venirea la clubul găzarilor a lui Jeremy Bokila și Manasse Ruben Enza-Yamissi i s-ar fi datorat în mare măsură lui Mircea Rednic, deși acest merit și-l aroga și actualul director sportiv de la Guanghzou R&F, Marius Nicolae. Dar și refuzul de a-l înregimenta pe Syam Ben Youssef, care a semnat, la vremea respectivă, cu Astra, ar fi fost tot decizia lui Rednic. Totodată, hunedoreanul a fost perceput drept un simpatizant al lui Gheorghe Grozav, jucător pe care l-a folosit intens chiar într-o perioadă în care internaționalul nu era în cea mai bună perioadă a carierei sale. Despre Gicu Grozav se spune, acum, că ar fi semnat deja cu Dinamo, dar nu poate fi prezentat oficial din cauza unor mici amănunte legate de despărțirea cu cântec de Terek Groznâi. Existau însă zvonuri cum că Grozav și-ar fi dorit, de fapt, să revină la Petrolul, chiar în orice condiții salariale, el rămânând atașat de fanii echipei ploieștene.

Ultima echipă pregătită de Mircea Rednic a fost KAA Gent, din prima ligă a Belgiei, de la care a fost demis, anul trecut, chiar de ziua lui, așa cum i se mai întâmplase și în urmă cu aproape 14 ani, la Rapid! La Petrolul, el i-a adus drept colaboratori pe secundul Mircea Teja – ce duel va fi cu Dinamo, în etapa a XXXIII-a, în ultima decadă a lunii mai! – și pe preparatorul fizic italian Giovanni Melchiorre. Acum, potrivit www.gsp.ro, îl readuce la Ploiești și la Petrolul pe Valentin Sinescu, fostul secund al lui Selymes Tibor, la Oțelul Galați, o bună bucată din turul actualei ediții de campionat. Și Rednic, și Sinescu au fost antrenori principali ai Astrei, cel dintâi când echipa lui Ioan Niculae avea sediul la Ploiești, cel de-al doilea – și la Ploiești, și la Giurgiu.