„Tâlhărit” de bunurile pe care le vânduse

Redactia -

În ziua de 28.03.2013, în jurul orei 14.00, un bărbat s-a prezentat la sediul Poliţiei Mun. Ploieşti şi a sesizat faptul că la data de 26.03.2013, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla pe raza com. Bucov, a fost deposedat prin violenţă de către persoane necunoscute de o semiremorcă, pe care se afla un autoturism cu numere de înmatriculare de Anglia precum şi marfa transportată, respectiv un frigider, un televizor, 4 genţi cu articole vestimentare, o geantă şi încă 5 cutii de carton sigilate, în valoare totală de 11.000 lei. 

În urma audierii reclamantului, acesta a revenit asupra declarațiilor și a arătat că cele reclamate anterior sunt neadevărate, precizand în acest sens că a fost lipsit de libertate şi supus unor ameninţări cu acte de violenţă de către doi bărbați, în scopul de a-l determina să reclame în mod fals o tâlhărie săvarşită în com. Bucov, pentru justificarea lipsei bunurilor.

La data de 29.03.2013, s-a continuat efectuarea de cercetari și a rezultat că reclamantul vânduse bunurile reclamate ca fiind furate, în orasul Adjud, jud. Vrancea.Bunurile in cauza au fost recuperate de catre lucratorii IPJ Vrancea, iar fata de reclamant s-a dispus inceperea urmăririi penale pentru săvîrșirea infracțiunii de înșelăciune.

S-a dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore, bărbatul fiind introdus in arestul IPJ Prahova si urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetarile vor fi continuate de lucratorii Sectiei nr.3 Politie Rurala Blejoi.