„Vivi Răchită mi-a spus că iubitorii de fotbal din Ploieşti nu sunt interesaţi de echipa naţională!” – a declarat Mircea Sandu, preşedintele FRF

Redactia -

Într-o intervenţie avută la postul de televiziune DigiSport, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a dezvăluit o declaraţie a lui Vivi Răchită, care i-a uimit pe fanii echipei naţionale. Astfel, „Naşul” a spus că „am vrut să jucăm la Ploieşti, să onorăm acea construcţie (n.r. – arena Ilie Oană), dar Valeriu Răchită mi-a transmis că pe suporterii ploieşteni nu-i interesează echipa naţională. Dacă te duci într-un oraş şi nu interesează, de ce să te mai duci? Eu vă spun ce mi-au transmis ei. Aşa că, am mutat toate meciurile României la Bucureşti. Aici vom juca şi amicalul cu Belgia, şi partidele din preliminarii, din primăvară, absolut tot”!!! Astfel s-ar explica de ce confruntarea dintre România şi Andorra, de luna trecută, anunţată încă din  prima parte a acestui an 1_gspinterziscă urma să se desfăşoare pe modernul stadion de la Ploieşti, a fost mutată, neaşteptat şi fără vreo explicaţie, pe cea mai mare arenă din ţară. Sandu a afirmat că ar fi dorit ca măcar o partidă din preliminariile pentru Cupa Mondială din Brazilia – 2014 să se fi disputat pe „Ilie Oană”, dar s-a lovit – dând credit total lui Răchită – de dezinteresul ploieştenilor, ceea ce este o minciună sfruntată.

În acest context, ar fi foarte interesant de aflat momentul în care fostul manager general al SC FC Petrolul i-a transmis „boss”-ului de la Casa Fotbalului că nu ar avea rost să organizeze un meci al echipei naţionale pe frumosul stadion din Ploieşti. Dacă s-a întâmplat cumva după data de 10 iunie 2012, nu ar mai exista niciun dubiu asupra interesului lui Vivi Răchită ca prima reprezentativă de fotbal a ţării să nu mai vină la Ploieşti, frustrarea pierderii postului său fiind foarte mare, atunci, coroborată şi cu înfrângerea şefului său de la primărie, fostul edil-şef Andrei Volosevici! Afirmaţia lui Răchită este cu atât mai gravă şi de condamnat, totodată, cu cât, atât la Istanbul, pe „Sukru Saracoglu”, după ce au făcut eforturi mari, nu numai financiare, pentru a ajunge în Turcia, dar şi marţi, 16 octombrie, pe „Arena Naţională”, la jocul contra Olandei, s-au aflat mulţi ploieşteni, unii dintre ei – membri ai galeriei Petrolului! Deci, iată cine ne-a văduvit de prezenţa tricolorilor pe „Ilie Oană”!