Radar pe DN1, la Pucheni. Câţi vitezomani au fost prinşi

Redactia -

Radar pe DN1, la Pucheni. Câţi vitezomani au fost prinşi

Polițiști ai Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi pentru abaterile săvârșite de pietoni. A fost constatată o infracțiune rutieră, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale (11 pentru depășirea vitezei legale, 25 pentru abateri ale pietonilor, 4 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.), în valoare totală de 22.050 lei.

Ca măsuri complementare au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

 

          Exemple:

  • În timp ce acționau pe DN1, în localitatea Pucheni, polițiștii au depistat un localnic care circula cu autorurismul pe drumul public, deși avea acest drept suspendat. De asemenea, s-a mai stabilit și faptul că vehiculul avea inspecția tehnică periodic în afara termenului de valabilitate.În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.
  • În aceeași localitate, în timp ce acționau cu aparatul radar pentru combaterea vitezei ilegale, a fost depistat un conducător auto care circula cu viteza de 123 km/h.Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, fiindu-i, totodată, ridicat permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.
  • Tot în Pucheni, echipajul radar a depistat un conducător auto din Călărași, care circula cu viteza de 100 km/h. De asemenea, întrucât s-a stabilit că are dreptul de a conduce suspendat pentru o abatere similară constatată de politistii din județul Vrancea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.