Radu Oprea, ministrul Economiei: Nu există risc de holeră pe litoralul românesc!

Redactia -

Radu Oprea, ministrul Economiei: Nu există risc de holeră pe litoralul românesc!
Nu există risc de holeră pe litoralul românesc!
În ciuda zvonurilor și informațiilor nefondate care s-au perpetuat în ultimele zile în rândul turiștilor și în mass-media, INSP – Institutul Național de Sănătate Publică, care monitorizează atent calitatea apei în perioada estivală, a anunțat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră.
 
„Românii nu au niciun motiv să își anuleze vacanțele pe litoralul românesc! Știu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiștilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări!
 
Nu există niciun risc de holeră pe litoral în țara noastră. Situația este atent monitorizată de autorități – Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Direcţia de Sănătate Publică Tulcea. Turiștii sunt în siguranță!
 
Pe cei care sunt îngrijorați cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, unde datele sunt actualizate la zi”, a declarat Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului.