Radu Rogac nu a putut lua probele la FC Petrolul. Costel Enache nu a trecut peste lipsa de pregătire fizică a internaționalului moldovean de peste Prut!

Dragos Trestioreanu -

Radu Rogac nu a putut lua probele la FC Petrolul. Costel Enache nu a trecut peste lipsa de pregătire fizică a internaționalului moldovean de peste Prut!

În afara lui Mihai Nițescu și a străinilor Armando Vajushi și Michael Leonel Pierce, plecați din România la Lara împreună cu delegația Petrolului, o altă noutate, prima apărută la hotelul unde au fost cazați „lupii” în Turcia, a fost un internațional moldovean de peste Prut, Radu Rogac (foto mijloc, primul din dreapta, alături de Pol Roigé Rodríguez și Cristian Sârghi), un fundaș central longilin și puternic venit la probe acolo, nu ca și spaniolul care l-a urmat, Pol Roigé Rodríguez, cel care îl impresionase deja pe noul antrenor principal Costel Enache, acesta alegându-l dintr-o listă cu peste o sută, zice-se, de propuneri ale agenților FIFA.

Rogac fusese recomandat clubului găzarilor de către un fost atacant din perioada CSM FC Ploiești, Astra Ploiești și SC FC Petrolul, Dimitrie Cristinel Gafița, cel mai bun prieten de-atunci al primului japonez ajuns în fotbalul autohton prin intermediul actualului director sportiv al „lupilor”, Costel Lazăr, mai exact Seto Takayuki. Gafița, un apropiat al fratelui jucătorului moldovean de peste Prut, i-a respectat rugămintea acestuia și l-a propus pe Radu la clubul „galben-albaștrilor”. Rogac a ajuns la Ploiești și, ulterior, a mers la Lara, împreună cu Lazăr și cu avocatul Dragoș Ferariu, din staff-ul administrativ al echipei ploieștene, fiind folosit în reprizele secunde ale meciurilor amicale cu formațiile ungare Budaörsi SC și BFC Siófok.

Însă, deoarece a primit, adesea, observații din partea lui Enache, era cam clar că Radu Rogac nu avea multe șanse de a rămâne la Petrolul. De altfel, la revenirea la Ploiești, i s-a transmis că nu va face parte din planurile de viitor imediat ale găzarilor, apreciindu-se că, fiind nepregătit, el jucând ultimul meci oficial în luna noiembrie a anului trecut, la Dinamo Auto Tiraspol, ar fi fost dificil pentru a fi oprit în lot. Mai ales că nu poate exista răbdare pentru a-i prinde din urmă pe ceilalți componenți ai efectivului găzarilor. Rogac făcuse și antrenamente separate, alături de Cristian Sârghi, cel cu probleme musculare nerezolvate deloc în Turcia, și cu ibericul Pol Roigé Rodríguez, și spaniolul fiind mai în urmă cu ședințele de pregătire. Drept urmare, fostul internațional moldovean a părăsit România, iar directorul sportiv Costel Lazăr lucrează de zor pentru a aduce un alt fundaș central sau chiar doi, care să întrunească preferințele principalului responsabil tehnic al trupei „lupilor”.

Foto: www.fcpetrolul.ro  și www.cristian-anghelescu.ro