Raed Arafat a venit azi la Ploieşti cu veşti bune

Daniel Dimache -

Raed Arafat a venit azi la Ploieşti cu veşti bune

Astăzi, a avut loc bilanțul activității pe anul 2018 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino” al județului #Prahova, eveniment la care a participat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul Raed Arafat, care a venit cu vești bune pentru echipajele care acționează în situații de urgență pe raza județului nostru.

Doctorul Raed Arafat a anunțat că, anul acesta, pompierii prahoveni vor primi o parte din cele 500 de autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, achiziționate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Și Salvamont Prahova va primi o mașină specială pentru zonele montane, cu toate dotările necesare în vederea recuperării răniților de pe traseele din munții județului nostru. O altă veste bună este că se va lua în discuție solicitarea de creștere a numărului de posturi la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, lucru care va îmbunătăți calitatea actului medical.

„Trebuie să menționez că ISU Prahova a achiziționat, cu fonduri primite de la Consiliul Județean Prahova (50.000 de lei), o cameră de termoviziune care va fi de mare ajutor în cazul căutării pe timp de noapte a persoanelor dispărute, precum și pentru a stabili modul de acțiune în intervențiile de stingere a incendiilor, în funcție de temperatura generată de flăcări și măsurată de aparatul respectiv”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, prezent la eveniment, alături de prefectul Mădălina Lupea.

Remarcabilă este și reducerea timpilor de intervenție a echipajelor ISU Prahova, atât datorită achiziționării de autospeciale, cât și apariției celor două centre SMURD de la Comarnic și de la Balta Doamnei. Anul acesta, și Centrul ISU de la Mizil va avea parte de reparații capitale și de modernizări, cu finanțare de la Banca Mondială.

„Pompierii militari prahoveni și toți membrii echipelor de intervenție în situații de urgență merită tot respectul pentru că ne vin în ajutor în momente critice și se sacrifică, deseori, pentru binele nostru! Felicitări tuturor și vă mulțumim!”, a transmis Toader.