Rafinăria Vega a procesat peste 287.000 de tone de materii prime, în primele 9 luni din 2023

Redactia -

Rafinăria Vega a procesat peste 287.000 de tone de materii prime, în primele 9 luni  din 2023

Într-un raport dat publicităţii miercuri, cu privire la rezultatele financiare din primele nouă luni ale anului în curs, Rompetrol face referire şi la Rafinăria Vega Ploieşti.

Rafinăria Vega Ploiești, singurul producător intern de bitum și hexan, a procesat peste 287 de mii de tone de materii prime, în primele 9 luni al anului (creștere de peste 7%). Unitatea din Ploiești a înregistrat rezultate bune în ceea ce privește consumul energetic (2,26 GJ/t) și disponibilitatea mecanică (98,50%), se arată în raport.

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a obținut rezultate operaționale bune în primele 9 luni din 2023, cu peste 3,8 milioane de tone de materii prime procesate în rafinăria Petromidia.

Cea mai mare unitate de profil din România a continuat să fie un pilon de stabilitate energetică, prin direcționarea pe piața domestică a 66% din totalul de 2,9 milioane de tone de carburanți produși (benzine, diesel și jet A1).

În primele 9 luni din 2023, compania a înregistrat rezultate financiare consolidate în scădere, cu o cifră de afaceri brută de 4 miliarde de dolari (scădere de 17%), un profit operațional (EBITDA) de 214 milioane de dolari (scădere de 35%) și un rezultat net negativ de 3,5 milioane de dolari.

Rezultatele financiare au fost influențate semnificativ de volatilitatea cotațiilor internaționale la țiței și produse finite. Cotațiile au atins, în primele 9 luni ale anului, scăderi de 16% la benzină și 23%, la motorină, se mai arată în document.