Rafinăria Vega ne explică de ce a împuțit și poluat aerul, azi, în Ploiești și împrejurimi

Daniel Dimache -

Rafinăria Vega ne explică de ce a împuțit și poluat aerul, azi, în Ploiești și împrejurimi

23 februarie 2022                                                                   

Comunicat de presă – Vega Ploiești

Rafinăria Vega Ploiești a înregistrat, în cursul acestei dimineți, o creștere rapidă a indicatorului hidrogen sulfurat în zona sa de activitate, prin stațiile sale fixe de monitorizare a calității aerului amplasate în Ploiești și Tânțăreni. Aceste informații au fost transmise în mod automat și autorităților de resort (APM Prahova și GNM – CJ Prahova), în această dimineață.

Rafinăria este situată în partea de nord a orașului, iar direcţia predominantă a vântului, în această dimineață, a fost dinspre zona de sud.

În plus, o parte din instalațiile de producție ale rafinăriei (Distilare în Vid, Bitum) sunt oprite temporar, iar în această dimineață nu s-au înregistrat activități de descărcare materie primă / transvazare produse petroliere.

În aceste condiții, precizăm că evoluția indicatorului hidrogen sulfurat nu a fost generată de activitatea curentă a rafinăriei, acest aspect fiind confirmat și de controlul din această dimineață al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova.

Cele două stații fixe de monitorizare a calității aerului, amplasate în apropierea rafinăriei, au înregistrat un nivelul maxim la ora 8:30 (media la jumătate de oră), acesta fiind de 69,26 µg/m³ pentru stația amplasată în Ploiești, respectiv 55,38 µg/m³ pentru cea din Țânțăreni.

În prezent, rafinăria nu mai prelucrează țiței, ci numai produse distilate medii, provenite de la Petromidia Năvodari. Vega Ploiești este cea mai mică unitate de profil din țară, cu o capacitate de producție anuală de aproximativ 400.000 de tone și dezvoltă exclusiv produse cu valoare adăugată ridicată.

 Departamentul de Comunicare și Relații Publice

KMG International

Insert date here