Rămâne cum… ne-am înțeles: Petrolul e greu de învins, dar nici nu câștigă în dauna cuiva, în play-off! Încă un „nula na nula” și – vai! – s-ar putea ca două branduri să „lumineze” eșalonul secund și în sezonul viitor!

Dragos Trestioreanu -

Rămâne cum… ne-am înțeles: Petrolul e greu de învins, dar nici nu câștigă în dauna cuiva, în play-off! Încă un „nula na nula” și – vai! – s-ar putea ca două branduri să „lumineze” eșalonul secund și în sezonul viitor!

Tocmai când FC Petrolul a început să recupereze foștii „pozitivi”, deveniți „negativi”, iar pe banca de rezerve nu mai… bate vântul ca la debutul play-off-ului, tot de un X au avut parte suporterii „lupilor” și la Turnu Măgurele, în meciul cu revelația de la Arad, din etapa a doua, Turris-Oltul! Ca și acasă, contra Rapidului, a fost tot o remiză albă, de data aceasta în deplasare, un 0-0 care a întristat și ca scor final, și ca joc! Când vezi primul șut pe spațiul porții abia în minutul 35, tras de un… fundaș central, localnicul Ispas, de la mare distanță, când Turris nu a avut o ocazie de Doamne ajută tot meciul, iar ale unui Petrolul realmente având cuțitul la os, în genul „ori la bal, ori la spital”, au venit abia în ultimul sfert de oră și nici chiar foarte mari nu au fost, ce să mai zici?!?

Colac peste pupăză, deși i-a avut la capitolul „rezerve” și pe Younes, și pe Bărboianu, primul folosit 22 de minute, iar al doilea, încălzit și părând a-l schimba pe Sîrghi, care cerea insistent înlocuirea, dar s-a renunțat, Petrolul a pierdut alți doi titulari. Mai exact, pe Saim Tudor după numai 11 minute de joc, el fiind scos din joc 180 de secunde mai târziu, și pe Avram, rămas la vestiare în pauză! După cum acuza, pe teren, problemele medicale, se poate pune întrebarea dacă vor mai reveni la ultimele două partide cu formațiile din județul Argeș. Cel dintâi urmează a se desfășura contra actualei trupe a fostului petrolist Nini Popescu marți, 28 iulie 2020, de la ora 20.00, pe arena Ilie Oană; a doua la Mioveni, la o dată și oră ce vor fi anunțate de FRF. Oricum, la „portari” nu suferim, absența „turcului” putând apăsa totuși mai mult, la nivelul ofensiv sărac, actual, al găzarilor.

Se putea câștiga la Turnu Măgurele? Sincer, da! Și astfel sar fi ținut pe loc o echipă care visează și la promovarea directă, bașca se mărea mai mult și ecartul față de un Rapid ce nu a mai avut noroc, în „Regie”, tot marți, 21 iulie, în fața echipei Campionii FC Argeș Pitești. Una disciplinată tactic la maximum de Ionuț Badea și având astfel puterea de a reveni în finalul finalurilor, aproape, pe plus pe tabelă, la fel ca Turris… la UTA Arad! Un 1-2 și numai 2 puncte pentru Rapid în trei meciuri din cinci seamănă cu răceala tăișului lamei unei… ghilotine! Bine, nici Petrolul nu se poate lăuda cu mult mai mult, dar are… 3 puncte din tot atâtea partide bifate ca și „giuleștenii”. De nu ar rămâne, „umăr lângă umăr”, încă un sezon în Liga a II-a!

Mai sunt destule de spus, prin… scris, dar tocmai din acest motiv o las pe altădată, mai „la rece”, pentru a încerca să înțeleg cât mai bine cum a putut să abordeze într-atât de modest Petrolul un meci de „care pe care”, cum de antrenorul principal al „galben-albaștrilor”, Costel Enache, al cărui speech, de pe www.fcpetrolul.ro, a fost unul fără dus și întors, ceva de genul „la Turris trebuie să câștigăm neapărat!”, a devenit dintr-o dată temător. Adică, a renunțat la un indicat „1-4-4-2” de dragul uzitatului „1-4-2-3-1”! Apoi, cum de schimbările le-a făcut iar cam târziu ș.a.m.d. Dar, oare, de ce a abordat meciul decisiv din Teleorman cu… mănuși? Și negre, una peste alta!

Foto: www.fcpetrolul.ro